МАЙСТЕРНЯ

Непрогнозований ринок. Ціна на спаржу стартуватиме з 400 грн/кг

В Україні за останні 10 років популярність спаржі, або ж аспарагуса, зростає. І хоча українському ринку ще далеко до обсягів європейського, площі під культурою збільшуються завдяки зростаючому попиту. Учасники ринку зазначають, що протягом 5 років посіви спаржі збільшилися приблизно у…

Читати далі

Сублімована переробка. Українські персики та черешня підкорюють світ

Компанії «Диканські ягоди» (Полтавщина) та «Оріл-Еко» (Дніпропетровщина) займаються вирощуванням, заморожуванням та експортом органічних ягід. Під час однієї з міжнародних виставок співвласник підприємств Сергій Стеценко побачив виробника української сублімованої продукції, який, як виявилося згодом, працював не на своїй сировині, а просто…

Читати далі

Сад, корисні снеки та туризм. Як на Кіровоградщині родина розбудовує горіховий бізнес

Свій власний горіховий сад родина Кадікових заклала 2022 року. Сьогодні його площа — 2 га, на яких встигли висадити горіхи пекан, волоський горіх, фундук і мигдаль. Всього 480 горіхових дерев і 40 дерев липи. Перший урожай мигдалю планують отримати за…

Читати далі
Ремонт шнеків: Ключ до тривалої роботи сільськогосподарської техніки

Ремонт шнеків: Ключ до тривалої роботи сільськогосподарської техніки

У сучасному світі сільського господарства, ефективне функціонування обладнання є критично важливим. Одним із найважливіших компонентів сільськогосподарської техніки є шнеки. Вони забезпечують рух зерна, кормів та інших матеріалів. Тому своєчасний і якісний ремонт шнеків – запорука довговічності та продуктивності устаткування. Чому…

Читати далі

Переробити картоплю на крохмаль. Горизонт планування виробництва — два роки

Крохмальний завод «Централ Плейнс Груп» (CPG) почав працювати на Львівщині наприкінці 2021 року. Зараз підприємство переробляє 8 т картоплі на місяць (у сезон) та експортує близько 85% виробленої продукції до 20 країн. Від початку існування крохмальне виробництво було орієнтоване на…

Читати далі

Зайти в нішу: господарство на Черкащині займається промисловим вирощуванням квасолі

Фермерське господарство «АгроСтар» на Черкащині вирощує квасолю з 2010 року. На той час це була нова культура, адже ніхто в Україні не займався нею в промислових масштабах. Тоді ж у господарстві шляхом спроб і помилок розробили технологію з вирощування квасолі…

Читати далі

Тепличний бізнес: на ринок виходять комунальні підприємства та ВПО

Вирощування тепличних овочів в Україні значно скоротилося, і зменшення потужностей позначилося на ціноутворенні останні два сезони. Також можна відмітити зміщення тепличного бізнесу з півдня до центральних та східних регіонів. За даними офіційної статистики, 2022 року під огірками захищеного ґрунту були…

Читати далі

Україна виходить на європейський рівень виробництва сортового горіха

Волоський горіх може успішно рости лише на 7% території планети, і Україна підходить для цього практично вся. Єдина умова — потрібно обирати правильний сорт для певного регіону, і результат не забариться. Про це AgroPortal.ua розповів засновник ФГ «Воля Сад» на…

Читати далі
Автобетономішалки: якість та критерії вибору для будівельних проектів

Автобетономішалки: якість та критерії вибору для будівельних проектів

Сучасні автобетономішалки визначають новий стандарт у будівельній галузі, забезпечуючи якість та ефективність. Грамотний та розумний вибір техніки є ключовим етапом для успішного завершення будівельного проекту. Надійну автобетономішалку купити пропонується в інтернет-магазині Avtek.ua. Також варто розглянути основні види транспорту формування ціни.…

Читати далі
Як правильно вибрати холодильні вітрини?

Як правильно вибрати холодильні вітрини?

Вибір холодильних вітрин є важливою задачею для будь-якого бізнесу, який працює з продуктами або іншими товарами, що потребують зберігання при низьких температурах. Якщо ви маєте намір обладнати магазин, кафе або ресторан, то правильний вибір холодильних вітрин може значно покращити якість…

Читати далі

Заробляти на горіхах. Як побудувати переробку продукту з нуля

Джерело фото: itara_walnut // Instagram Сімейний бізнес ITARA розпочався з хобі Тараса Петухова, яким він захопився ще у 2019 році. Тоді він вперше спробував переробляти волоські горіхи і виготовляти з них пасту — купував горіхи, вивчав рецептури та тестував різні…

Читати далі
Як вибрати розпилювач на обприскувач: ефективні поради від експертів

Як вибрати розпилювач на обприскувач: ефективні поради від експертів

Впровадження сучасних технологій в агросектор стає необхідністю для сучасного фермера. Одним з ключових елементів сільськогосподарської техніки є розпилювач на обприскувач. Від правильного вибору цього пристрою залежить якість обприскування, а отже, і результативність всього процесу обробки полів. У цій статті ми…

Читати далі