Фермер Олег Міхеєв із Вінниччини вирощує їстівні квіти і популяризує їх споживання.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на agro-center.com.
Як розповів фермер, їстівними є листя, бутони, квіти кабачка та гарбуза. Всі вони дещо відрізняються на смак та спосіб використання. Листя, квіти та бутони можна додавати у салати, навіть використовувати у якості головного компоненту. Бутони та зелені плоди маринують на кшталт каперсів. Листя та квіти додають при тушкуванні м’яса.
«Страви з квітів кабачка та гарбуза вже досить популярні у вінницьких ресторанах і не викликають подив у гостей. Квіти кабачка, до того ж, на одну пательню майже завжди можна зібрати на власному городі.
Настурція. Давно вирощується у наших квітниках у селах та квіткових вазонах на балконах багатоповерхівок. Багато хто навіть знає, що вона родич гірчиці, капусти та хрону. Проте ще небагато хто вживає її у їжу.
Яка вона на смак, красоля? Листя трохи схоже на молоде листя гірчиці, але, як на мою думку, значно м’якше у всіх сенсах. Бутони мають майже той самий смак, але, звісно, відрізняються текстурою, вони ніжніші.
Хризантема. Не сподівалися, мабуть, почути про хризантему в салаті? А вона дуже смачна! Нагадує селеру. Але, як на мій смак, ніжніша та солодша. До того ж селера, точніше її листя, це скоріше приправа, а хризантему можна використовувати як основу салату.
В їжу використовують листя, молоди пагони, бутони та суцвіття. Проте суцвіття мені не сподобалися текстурою. Вони розсипаються у роті на окремі квітки, чимось нагадуючи кульбабу», — розповідає фермер із Вінниччини на своїй сторінці у Facebook «СтепанівкаVillage», яка є своєрідним авторським блогом.
Вирощувати для кухні хризантему фермер вирішив спробувати лише цього року.
У вирощуванні вона невибаглива. Перший урожай можна збирати десь через місяць після сівби. Якщо сіяти у декілька прийомів через два-три тижні, то можна мати хризантемовий салат всю теплу пору року.
Джерело: propozitsiya.com