ЕКОФЕРМЕРСТВО

Преимущества выращивания клубники

Преимущества выращивания клубники

Клубника — одна из самых популярных ягодных культур, выращиваемых в саду. Она отличается не только превосходным вкусом, но и высокой урожайностью. Клубника содержит множество витаминов и микроэлементов, необходимых для здоровья. Благодаря этим качествам клубника пользуется неизменной любовью как среди садоводов,…

Читати далі

Науковці у Китаї виростили рис з м’ясом

Китайські біоінженери створили технологію виробництва багатого на поживні речовини рису з додаванням м’яса. Метод, перевірений у лабораторії, передбачає «вирощування м’ясних клітин безпосередньо на рисових зернах», пише South China Morning Post. Вчені «попередньо обробляють» зерна рису, а потім використовують їх для…

Читати далі

В Україні прискорюють відновлення пошкоджених війною сільгоспземель

У Сумській, Чернігівській, Київській, Миколаївській та Херсонській областях на початку червня 2024 року спільною українсько-британською командою науковців відібрано понад 300 зразків ґрунту з ділянок, що зазнали ураження внаслідок воєнних дій, для подальших лабораторних вимірювань концентрації потенційно токсичних мікроелементів. Про це…

Читати далі

Американський фермер заощаджує 2 мільйони доларів на ресурсах за допомогою системи No-till — журнал Пропозиція

Близько 20 років тому Ріку Кларку, виробнику кукурудзи та сої з Вільямспорту, штат Індіана, набридло, що ґрунт вивітрюється та змивається з його ферми внаслідок обробітку ґрунту. «Я вирішив, що настав час спробувати щось інше», — каже фермер. Він почав з…

Читати далі

Хліб нашої Перемоги — це сорти Київських пшениць! — журнал Пропозиція

Пшениця озима по праву займає першість серед продовольчих культур, а пшеничний хліб та продукти її переробки мають важливе харчове значення у житті людства. У сучасному прогресивному землеробстві дедалі більшого значення набуває освоєння наукових досягнень селекції та насінництва, а зростання валових…

Читати далі

Американські науковці винайшли метод виробництва низькокалорійного цукру

Команда науковців компанії Mars разом із експертами Каліфорнійського університету в Девісі (UC Davis) розробили ефективне рішення для виробництва низькокалорійного цукру — алюлози. Про це повідомляє зовнішній пресофіс Mars в

Читати далі

Гібриди «Бейо»: урожайність, товарність і смак — на висоті! — журнал Пропозиція

Михайло Кузь (морква — гібрид Кордоба F1) Наразі прослідковується тенденція до збільшення вирощування овочів в регіонах Україні, де до повномасштабного вторгнення рф великотоварне овочівництво було рідкістю. Це пов’язано, перш за все, з підривом окупантами Каховської ГЕС та втратою тамтешніх земель,…

Читати далі

Ілон Маск розробить інструмент ШІ для фермерів

SpaceX Ілона Маска та Oracle Ларрі Еллісона об’єднують зусилля для розробки інструменту штучного інтелекту, який буде корисним для планування та прогнозування сільськогосподарського виробництва. Про це пише Dairy News. Цей інструмент на основі штучного інтелекту створить детальні сільськогосподарські карти, які дозволять…

Читати далі

У Японії вивели поросят, органи яких можна пересаджувати людям

Японський стартап PorMedTec створив трьох клонів поросят, які мають органи, придатні для трансплантації людям. Поросята будуть надані медичним установам Японії для доклінічних досліджень, пише The Japan Times.  Команда, до складу якої також входять члени американської біотехнологічної компанії eGenesis, вивела свиней,…

Читати далі

У Чехії ягоди збирають роботи, керовані штучним інтелектом

Роботи, керовані штучним інтелектом, здійснюють революцію у збиранні полуниці в Чехії, демонструючи стійкий підхід до сільського господарства з меншою кількістю ресурсів і без хімічних продуктів. Fravebot — робот, встановлений на сімейній фермі «Раєчек» у Брно, контролює і збирає полуницю. Однак…

Читати далі

Науковці запропонували альтернативу неонікотиноїдам

Заборона неонікотиноїдів у ЄС значно ускладнила контроль деяких шкідників включно з оранжерейною/персиковою попелицею (Myzus persicae). Вчені запропонували «інсектицид», що буде небезпечним винятково для цього шкідника і не зашкодить корисним комахам, пише AgroPages. В основі нового рішення — РНК. Розробили його…

Читати далі

У Швеції розробили ґрунт, який на 50% прискорює розвиток посівів зернових

Дослідницька група Лабораторії органічної електроніки Лінчепінгського університету (Швеція) розробила субстрат eSoil для гідропонного вирощування. Саджанці ячменю за 15 днів виросли на 50% більше завдяки електричному стимулюванню коріння, повідомляє Psyc.org.  Зазвичай як субстрат для вирощування на гідропоніці використовують мінеральну вату. Вона…

Читати далі