ЕКОФЕРМЕРСТВО

Виведено сорт гірчицї для отримання м’якої олії

Дослідники з Національного інституту досліджень геному рослин Департаменту біотехнології в Делі розробили сорт ріпакової гірчиці, щоб отримати м’яку олію зі сполуками, що відлякують комах, з використанням технології редагування геному (GE). Дослідницька група розробила гірчицю з низьким вмістом глюкозинолатів у насінні,…

Читати даліВиведено сорт гірчицї для отримання м’якої олії

Вчені продовжують роботу над створенням суперкартоплі

Оскільки зміна клімату продовжує створювати серйозні проблеми для забезпечення стійких постачань продовольства в усьому світі, вчені з Університету Макгілла шукають способи підвищити стійкість і поживні якості картоплі та вже зібрали послідовності геномів майже 300

Читати даліВчені продовжують роботу над створенням суперкартоплі

Розроблено багаторазовий пакет для зберігання нарізаного кавуна

Компанія Maglio Companies випустила на ринок багаторазові пакети для кавуна, що повторно закриваються та природним чином зберігають кавун свіжим і солодким протягом тривалого періоду часу. Про це повідомляє Freshplaza. «Розробка запатентованого пакета зайняла кілька років, і

Читати даліРозроблено багаторазовий пакет для зберігання нарізаного кавуна

У Німеччині друкують молоко у вигляді аркушів А4

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk — 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко. Про це повідомляє GreenQueen. Відзначається, що продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони

Читати даліУ Німеччині друкують молоко у вигляді аркушів А4

Щоб знизити викиди метану, вчені пропонують годувати корів екстрактом нарциса

У Великій Британії проводять чотирирічні випробування, щоб визначити, чи може годівля корів сполукою, що міститься в нарцисах, знизити вироблення ними парникового газу метану. Нарцис є символом Уельсу і вважається національною квіткою країни. Квіти, вирощені високо в

Читати даліЩоб знизити викиди метану, вчені пропонують годувати корів екстрактом нарциса

Розроблений шипучий напій із горохового протеїну

Виробник спортивного харчування Vow Sports випустив у продаж шипучий напій, що містить гороховий протеїн. Нововведення, що отримало назву Sparklean, було представлене винятково в 1400 магазинах ритейлера у двох варіантах: Tropical і Strawberry & Lime, — повідомляє The Grocer. Розробники

Читати даліРозроблений шипучий напій із горохового протеїну

Озима пшениця, хвороби… і біопиво — журнал Пропозиція

Високі ціни на засоби захисту рослин і добрива змушують багатьох фермерів зменшувати їхнє використання або, навіть, повністю відмовлятися від них. Але ж як тоді зберегти врожай?  Фермер з Йоркширу (Велика Британія) Ангус Гоуторп (Angus Gowthorpe), втілюючи ідеї регенеративного землеробства, «випоює» рослини «біологічним…

Читати даліОзима пшениця, хвороби… і біопиво — журнал Пропозиція

Наступного року випустять ГМ соєві боби із надвисоким вмістом білка

Американська харчова технологічна компанія Benson Hill має намір запустити 2025 року низку генетично модифікованих (ГМ) соєвих бобів із надвисоким вмістом білка. Очікується, що ГМ-соя забезпечуватиме зростаючий сектор біопалива і розширюватиме ринок соєвого шроту, —

Читати даліНаступного року випустять ГМ соєві боби із надвисоким вмістом білка

У Японії вивели сорт лимонної дині

Джерело фото: SoraNews24 Круглу, як кавун, без властивих шкірці смуг і з білою мʼякоттю ягоду виростили фермери з Хоккайдо, Японія. Новий фрукт отримав назву «лимонна диня» і наразі вирощується в обмежених кількостях п’ятьма фермерами в місті Фурано. Про це повідомляє

Читати даліУ Японії вивели сорт лимонної дині

Розроблено покриття, яке при перевезенні зберігає до 50% фруктів

Компанія AgroSustain SA, яка була заснована в 2018 році як дослідницький проект Університету Лозанни, комерціалізує інноваційний процес покриття овочів та фруктів з метою зменшення відходів. Через довгі транспортні маршрути тонни екзотичних фруктів (бананів, манго, авокадо

Читати даліРозроблено покриття, яке при перевезенні зберігає до 50% фруктів

У Сінгапурі почали робити морозиво з повітря

Сінгапурський ресторан Fico створив перший у світі шоколадний десерт, виготовлений з інгредієнтів найбільш стійкого білка у світі Solein, отриманого з повітря. Про це повідомляє фінська харчова технологічна компанія Solar Foods, яка розробила цей білок.  Як зазначається,

Читати даліУ Сінгапурі почали робити морозиво з повітря

Віталій Богдан: аграрій нового покоління — журнал Пропозиція

Протягом століть аграрії працювали у полі як повелося від дідів і прадідів, з урахуванням спроб і помилок попередніх поколінь. Але природа ніколи не була стабільною: клімат (хоч і не так глобально, як нині) змінювався; посухи, повені та значні похолодання було…

Читати даліВіталій Богдан: аграрій нового покоління — журнал Пропозиція