ЕКОФЕРМЕРСТВО

На рынке появятся 6 новых сортов сахарной свеклы

Британская организация по исследованию свеклы (BBRO) опубликовала обновленный список рекомендованных сортов на 2026 год, добавив шесть новых. Они демонстрируют более высокую урожайность, устойчивость к вирусным заболеваниям и толерантность к нематоде свекловичной цистового образования. Об этом сообщает Farmers Weekly. Три из…

Читати даліНа рынке появятся 6 новых сортов сахарной свеклы

Украинские ученые планируют выводить новые сорта кориандра

Украинские ученые намерены до конца десятилетия начать научную работу, которая даст толчок селекции кориандра. Об этом рассказал заместитель директора по научной работе Института сельского хозяйства Степи Национальной академии аграрных наук Украины, доктор сельскохозяйственных наук Виталий Ищенко в интервью «Укринформу».  «На…

Читати даліУкраинские ученые планируют выводить новые сорта кориандра

Вчені залучають ШІ для виявлення сальмонели в цибулі

Доцент інформаційних технологій Університету Південного Іллінойсу в Карбондейлі Анас Альсобех працює над створенням системи штучного інтелекту (ШІ) для ранньої діагностики сальмонели в цибулі. Його дослідження отримало фінансування в розмірі $150 тис. від Національного інституту харчових і сільськогосподарських наук USDA. Про…

Читати даліВчені залучають ШІ для виявлення сальмонели в цибулі

Cтрип-тілл та покривні культури для збільшення прибутків. Американський досвід — журнал Пропозиція

Поєднання покривних культур і смугового обробітку ґрунту дає змогу американським фермерам отримати максимальну користь від покривної культури протягом весняних місяців.  Ось як один фермер з Іллінойсу застосовує цю технологію для вирощування кукурудзи,  сої та сумішей покривних культур.   З самого…

Читати даліCтрип-тілл та покривні культури для збільшення прибутків. Американський досвід — журнал Пропозиція

Поєднання no-till та покривних культур накопичує органічну речовину в ґрунті та скорочує витрати — журнал Пропозиція

Практика американського фермера показала, що покривні культури можуть допомогти зменшити використання хімікатів та скоротити норми внесення азоту.  Задовго до того, як був створений ринок квот на викиди вуглецю, що надавав фермерам фінансові стимули для впровадження ґрунтозахисних практик, таких як no-till…

Читати даліПоєднання no-till та покривних культур накопичує органічну речовину в ґрунті та скорочує витрати — журнал Пропозиція

Трансформація агро: від кліматостійких ферм до космічних харчових систем

Зі стрімким зростанням населення Землі й виснаженням природних ресурсів потреба у трансформації харчових систем стала як ніколи нагальною. Вагенінгенський дослідницький університет об’єднав представників 148 наукових установ світу, щоб вирішити одну з найважливіших проблем сучасності. Для цього університет організував конкурс ReThink…

Читати даліТрансформація агро: від кліматостійких ферм до космічних харчових систем

Українська команда перемогла на хакатоні NASA з продуктом для аграріїв

Команда студентів Київського авіаційного інституту здобула перше місце у категорії Galactic Impact на глобальному хакатоні NASA International Space Apps Challenge. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Facebook. «NASA International Space Apps Challenge — хакатон, який обʼєднує розробників, дизайнерів, науковців…

Читати даліУкраїнська команда перемогла на хакатоні NASA з продуктом для аграріїв

Науковці з’ясували, що екстракт листя огірка діє проти шкідників на картоплі

Науковці Ґентського університету (Бельгія) зробили прорив у біоборотьбі з сільськогосподарськими шкідниками. Екстракти листя сімейства огіркових (Cucurbitaceae) впливають на боротьбу з нематодами в картоплі. Про це пише журнал «Агроном». Дослідники з лабораторій професора Тіни Кіндт та Свена Мангелінкса виявили біологічно активні…

Читати даліНауковці з’ясували, що екстракт листя огірка діє проти шкідників на картоплі

Іспанські тепличники застосовують світлову технологію для боротьби зі шкідниками

Пристрій Biocaptur, який розробила ATG Ingeniería для контролю томатної мінуючої молі (Tuta absoluta), пройшов сертифікацію CAAE для органічного виробництва. Про це пише FreshPlaza. «Світлова технологія Biocaptur відкриває нову еру в боротьбі зі шкідниками в сільському господарстві, — говорить інженер Антоніо…

Читати даліІспанські тепличники застосовують світлову технологію для боротьби зі шкідниками

Китайці почали робити рис із картоплі

Крохмальний продукт у формі рису, виготовлений з картоплі за новою технологією обробки, проходить початкові виробничі та продажні випробування в провінції Юньнань на південному заході Китаю. Виробнича лінія запрацювала в листопаді, пише Xinhua. Як зазначається, новий продукт має потенціал для переробки…

Читати даліКитайці почали робити рис із картоплі

Українську кукурудзу готують до космічних місій NASA та SpaceX

Вінницька компанія «Мнагор» долучилася до програм NASA та компанії SpaceX стосовно адаптації цукрової кукурудзи для космічної місії на Місяць та Марс. Про це SEEDS розповів засновник і директор компанії Михайло Нагорняк. Він зазначив, що отримав він від NASA та SpaceX…

Читати даліУкраїнську кукурудзу готують до космічних місій NASA та SpaceX

Як вирощують кольорову моркву на Київщині — журнал Пропозиція

Морква буває не лише помаранчевою. Кольорові коренеплоди цієї культури вже давно користуються великою популярністю в світі. Більшість коренеплодів моркви, яку ми вирощуємо сьогодні, має яскравий оранжевий колір, проте, за думкою науковців, перша одомашнена морква була саме фіолетова та біла. «Морква…

Читати даліЯк вирощують кольорову моркву на Київщині — журнал Пропозиція