ЕКОФЕРМЕРСТВО

Науковці пропонують збільшити врожайність сільгоспкультур за рахунок фотосинтезу

Проєктна група з Університету Іллінойсу в США досліджує, як генетично адаптувати рослини, щоб підвищити врожайність завдяки поліпшенню їхньої здатності до фотосинтезу. За словами головного дослідника і директора проєкту «Реалізація підвищеної фотосинтетичної ефективності (Ripe)» професора Стіва Лонга, за останні десятиліття було мало…

Читати далі

Як вижити та продовжити розвиватися під час війни: Історія фермерського господарства на Черкащині — журнал Пропозиція

Фермерське господарство «Альтаїр» знаходиться в Черкаській області, у обробітку має понад 2 тис. га земель. Тут вирощують пшеницю, жито, кукурудзу, соняшник, сою, впроваджують інноваційні технології та точне землеробство. Саме це дає підприємству триматися у складних

Читати далі

Семена помидоров: выбор сорта и подготовка к посадке

Выращивание помидоров из семян – это увлекательный и наградительный процесс. Однако, для достижения успеха, важно следовать определенным этапам. В этой статье мы рассмотрим особенности выращивания помидоров из семян, начиная с выбора подходящего сорта и подготовки к посадке. Выбор сорта Первый…

Читати далі

В Україні запустять перший проєкт з використання метеорадара в агро

Запуск проєкту із використання метеорадара у сільському господарстві відбудеться у Вінниці. Реалізатори проєкту — українська компанія ТОВ «Френдт» та розробники зі Словаччини MicroStep MIS та MPS System — з часом планують забезпечити високоточними даними всю країну. Для цього,

Читати далі

Виведено сорт гірчицї для отримання м’якої олії

Дослідники з Національного інституту досліджень геному рослин Департаменту біотехнології в Делі розробили сорт ріпакової гірчиці, щоб отримати м’яку олію зі сполуками, що відлякують комах, з використанням технології редагування геному (GE). Дослідницька група розробила гірчицю з низьким вмістом глюкозинолатів у насінні,…

Читати далі

Вчені продовжують роботу над створенням суперкартоплі

Оскільки зміна клімату продовжує створювати серйозні проблеми для забезпечення стійких постачань продовольства в усьому світі, вчені з Університету Макгілла шукають способи підвищити стійкість і поживні якості картоплі та вже зібрали послідовності геномів майже 300

Читати далі

Розроблено багаторазовий пакет для зберігання нарізаного кавуна

Компанія Maglio Companies випустила на ринок багаторазові пакети для кавуна, що повторно закриваються та природним чином зберігають кавун свіжим і солодким протягом тривалого періоду часу. Про це повідомляє Freshplaza. «Розробка запатентованого пакета зайняла кілька років, і

Читати далі

У Німеччині друкують молоко у вигляді аркушів А4

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk — 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко. Про це повідомляє GreenQueen. Відзначається, що продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони

Читати далі

Щоб знизити викиди метану, вчені пропонують годувати корів екстрактом нарциса

У Великій Британії проводять чотирирічні випробування, щоб визначити, чи може годівля корів сполукою, що міститься в нарцисах, знизити вироблення ними парникового газу метану. Нарцис є символом Уельсу і вважається національною квіткою країни. Квіти, вирощені високо в

Читати далі

Розроблений шипучий напій із горохового протеїну

Виробник спортивного харчування Vow Sports випустив у продаж шипучий напій, що містить гороховий протеїн. Нововведення, що отримало назву Sparklean, було представлене винятково в 1400 магазинах ритейлера у двох варіантах: Tropical і Strawberry & Lime, — повідомляє The Grocer. Розробники

Читати далі

Озима пшениця, хвороби… і біопиво — журнал Пропозиція

Високі ціни на засоби захисту рослин і добрива змушують багатьох фермерів зменшувати їхнє використання або, навіть, повністю відмовлятися від них. Але ж як тоді зберегти врожай?  Фермер з Йоркширу (Велика Британія) Ангус Гоуторп (Angus Gowthorpe), втілюючи ідеї регенеративного землеробства, «випоює» рослини «біологічним…

Читати далі

Наступного року випустять ГМ соєві боби із надвисоким вмістом білка

Американська харчова технологічна компанія Benson Hill має намір запустити 2025 року низку генетично модифікованих (ГМ) соєвих бобів із надвисоким вмістом білка. Очікується, що ГМ-соя забезпечуватиме зростаючий сектор біопалива і розширюватиме ринок соєвого шроту, —

Читати далі