ЕКОФЕРМЕРСТВО

У Японії вивели сорт лимонної дині

Джерело фото: SoraNews24 Круглу, як кавун, без властивих шкірці смуг і з білою мʼякоттю ягоду виростили фермери з Хоккайдо, Японія. Новий фрукт отримав назву «лимонна диня» і наразі вирощується в обмежених кількостях п’ятьма фермерами в місті Фурано. Про це повідомляє

Читати далі

Розроблено покриття, яке при перевезенні зберігає до 50% фруктів

Компанія AgroSustain SA, яка була заснована в 2018 році як дослідницький проект Університету Лозанни, комерціалізує інноваційний процес покриття овочів та фруктів з метою зменшення відходів. Через довгі транспортні маршрути тонни екзотичних фруктів (бананів, манго, авокадо

Читати далі

У Сінгапурі почали робити морозиво з повітря

Сінгапурський ресторан Fico створив перший у світі шоколадний десерт, виготовлений з інгредієнтів найбільш стійкого білка у світі Solein, отриманого з повітря. Про це повідомляє фінська харчова технологічна компанія Solar Foods, яка розробила цей білок.  Як зазначається,

Читати далі

Віталій Богдан: аграрій нового покоління — журнал Пропозиція

Протягом століть аграрії працювали у полі як повелося від дідів і прадідів, з урахуванням спроб і помилок попередніх поколінь. Але природа ніколи не була стабільною: клімат (хоч і не так глобально, як нині) змінювався; посухи, повені та значні похолодання було…

Читати далі

В ОАЕ вивели бджіл, які здатні переносити спеку

Бджолярі ОАЕ створили генетично модифікованих бджолиних маток, здатних витримувати високі температури. Про це говориться у повідомленні The Sun. «За допомогою генетичних маніпуляцій ми змогли вибрати певні гени у бджіл, які дозволяють бджолиній матці жити в умовах

Читати далі

Новий замінник какао-масла здешевить виробництво шоколадних виробів

Шведська компанія з виробництва рослинних олій AAK оголосила про випуск замінника какао-масла (CBS). Запатентована сполука CBS на рослинній основі, що дає змогу використовувати до 15% інгредієнтів какао для смаку какао, CEBES Choco 15 від AAK також не містить трансжирних кислот…

Читати далі

Японці вивели курей, які несуть гіпоалергенні яйця

Японські дослідники генетично модифікували курей, щоб отримати яйця, які не викликають алергії. Найчастіше алергічна реакція виникає на білки, що містяться в яєчному білку — овальбумін (OVA) або овомукоїд (OVM), повідомляє Medical News Today. Науковцям Хіросімського

Читати далі

Науковці придумали, як покращити запах вина

Дослідники з Університету Фліндерса (Австралія) використовували наночастинки золота, щоб видалити вільний сірководень у зразках вина. Характерного запаху вину надають леткі сполуки сірки (VSC). Деякі з них виробляють бажаний аромат, але інші призводять до того, що напій

Читати далі

Створено технологію, яка здешевить виробництво лабораторного м’яса

Дослідники Центру клітинного сільського господарства Університету Тафтса (США) розробили стовбурові клітини для виробництва штучного м’яса, які захищені від помилок під час ділення і можуть швидко рости. Технологія має знизити вартість вирощування м’яса в біореакторах і підвищити доступність штучного м’яса, пише…

Читати далі

Вчені запропонували недорогу технологію для видалення вуглецю з атмосфери

Скорочення глобальних викидів парникових газів має вирішальне значення для запобігання кліматичної катастрофи, але існуючі методи видалення вуглецю занадто дорогі. Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі запропонували масштабоване рішення, яке

Читати далі

Вчені розробили датчик на паперовій основі для виявлення пестицидів у продуктах

Дослідники з Університету Сан-Паулу (USP) у Бразилії розробили електрохімічний датчик на основі крафт-паперу, який може виявляти сліди пестицидів у фруктах і овочах у режимі реального часу під час під’єднання до електронного пристрою. Про це повідомляє Freshplaza. «Щоб

Читати далі

Лабораторне м’ясо: у Нідерландах створили фрикадельку з мамонта

Австралійська компанія Vow, що займається вирощуванням м’яса, в науковому музеї NEMO в Амстердамі (Нідерланди) представила фрикадельку, виготовлену з вирощеного в лабораторії м’яса вимерлого шерстистого мамонта. Науковці зазначили, що вживати це м’ясо поки що небезпечно, оскільки білок, якому тисячі років, потребує…

Читати далі