ЕКОФЕРМЕРСТВО

Вчені запропонували недорогу технологію для видалення вуглецю з атмосфери

Скорочення глобальних викидів парникових газів має вирішальне значення для запобігання кліматичної катастрофи, але існуючі методи видалення вуглецю занадто дорогі. Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі запропонували масштабоване рішення, яке

Читати далі

Вчені розробили датчик на паперовій основі для виявлення пестицидів у продуктах

Дослідники з Університету Сан-Паулу (USP) у Бразилії розробили електрохімічний датчик на основі крафт-паперу, який може виявляти сліди пестицидів у фруктах і овочах у режимі реального часу під час під’єднання до електронного пристрою. Про це повідомляє Freshplaza. «Щоб

Читати далі

Лабораторне м’ясо: у Нідерландах створили фрикадельку з мамонта

Австралійська компанія Vow, що займається вирощуванням м’яса, в науковому музеї NEMO в Амстердамі (Нідерланди) представила фрикадельку, виготовлену з вирощеного в лабораторії м’яса вимерлого шерстистого мамонта. Науковці зазначили, що вживати це м’ясо поки що небезпечно, оскільки білок, якому тисячі років, потребує…

Читати далі

Науковці знайшли рішення, як нагодувати мільйони й утримати тонни вуглецю

Джерело фото: Science Alert Чисельність населення планети зростає, а разом із нею й потреба в більшій кількості їжі. Тож конфлікт між необхідністю збільшення сільськогосподарських угідь і вирубкою лісів триває. Але нове дослідження, проведене науковцями, припускає, що

Читати далі

Вінницький аграрний університет створив гібридну сонячну електростанцію

Молоді вчені за підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету спільно зі стейкхолдером університету ТОВ «Промавтоматика-Вінниця» в ході виконання одного з етапів прикладної роботи розробили та впровадили проєкт гібридної сонячної

Читати далі

Винайдено систему нарізки овочів, якою керує штучний інтелект

У Нідерландах запущено оновлену систему водної нарізки овочів. Нею керує штучний інтелект, що дозволяє продовжити термін зберігання продукції. Про це повідомляє Freshplaza. Повідомляється, що водні різаки для овочів вперше з’явилися близько 10 років тому. Зайве в овочів

Читати далі

Створено першу у світі платформу штучного інтелекту для фермерів

Запущено першу у світі платформу штучного інтелекту для сімейних фермерських господарств. Платформа Hi Saai на базі WhatsApp використовує мільярди точок даних в інтернеті для розробки складної структури, в межах якої повна відповідь на низку запитань, пов’язаних із фермою,

Читати далі

Українські науковці представлять свої дослідження на міжнародній конференції EGU-2023

Науковці з компанії «БТУ-ЦЕНТР» представлять власні напрацювання на цьогорічній конференції European Geosciences Union (EGU), яка відбудеться 23-28 квітня в Австрії. Дослідження присвячені роботі рістстимулюючих бактерій (PGPR-група) у підвищенні потенціалу рослинно-мікробної взаємодії

Читати далі

Створений перший робот зі штучним інтелектом для збору томатів

Джерело фото: The Times of Israel Ізраїльський стартап MetoMotion розробив першого робота зі штучним інтелектом для збору помідорів, який може скоротити потреби у робочій силі під час збирання врожаю приблизно на 90% та знизити виробничі витрати приблизно на 50%. Про…

Читати далі