Висока собівартість вирощування і непередбачуваність цін на продукцію перешкоджають розвитку професійного картоплярства, вважає Микола Фурдига, заступник директора Інституту картоплярства НААН України.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на east-fruit.com.
«Собівартість вирощування 1 га картоплі у фермерів становить від 150 до 200 тис. грн», — навів цифри вчений.
Високі витрати і непередбачувані ціни на картоплю відлякують фермерів від його вирощування.
«Професійним картоплярством зараз займаються або дуже досвідчені виробники, які страхують ризики, або виробники картоплі, призначеної для переробки, наприклад на чіпси», — сказав Микола Фурдига.
На думку вченого, картопля, вирощена в професійних господарствах — більш безпечна й корисна для споживачів.
Адже в цьому випадку більше контролюється застосування пестицидів, дотримуються технології.
Джерело: propozitsiya.com