Компанія «Стодола» з міста Первомайська Миколаївської області поставила на експорт в ЄС серед інших овочевих консервів власного виробництва і консервований органічний борщ. Цього року його продаватимуть і в українських супермаркетах, розповів власник бізнесу Ян Осторовський.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на proagro.com.ua.
«На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу — і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти», — сказав Ян Островський.
Підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети. А також розпочати постачання борщу від «Стодоли» і в українські мережі супермаркетів.
Зазначимо, що м’ясо для приготування концентрованого борщу виробник не використовує.
«Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження. До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі», — пояснив власник підприємства.
Джерело: propozitsiya.com