Практично у всіх господарствах Вінниччини зменшилась врожайність кукурудзи

Більше половини площ кукурудзи на зерно із закладених 1700 га в агрофірмі «Ольгопіль» вже зібрано. Хоча темпи збирання відповідають минулорічним, врожайність знизилася. Головна причина – літня посуха, яка призвела до зменшення врожаїв практично усіх зернових та зернобобових культур. Особливо, кукурудзи на зерно.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Агрофірми «Ольгопіль».

Як каже директор агрофірми Павло Каленич, є поля на яких вдалося вийти на показники 9–10 т/га. Але є й такі площі, на яких врожайність склала 4–5 т/га. Та навіть при таких показниках аграрії не впадають у відчай, бо нині кожна зароблена копійка важлива для життєздатності господарства.

«Урожай менший, ніж вторік. Але не біда, продовжуємо працювати, підтримуємо ЗСУ і шукаємо шляхи для реалізації того зерна, що зібрали, – каже Павло Каленич. – Качаниста в основному йде на експорт. Пів року ми не продавали, тепер відкрився зерновий коридор і ми передаємо у порт кукурудзу, пшеницю та ріпак. Але знову ж таки, якщо торік кукурудзу продавали по 275 доларів продавали, то зараз по 215. Але це також гроші, бо зараз такий час, коли важлива кожна копійка».

Загалом на Вінниччині збір кукурудзи на зерно в активній фазі. Під качанистою – понад 390 тисяч гектарів полів. Майже 24 % від загальної площі уже зібрали. Тенденція до зменшення врожайності кукурудзи спостерігається практично в усіх господарствах.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *