Кондитерські вироби української корпорації ROSHEN, можливо, вироблятимуться з використанням грузинського фундука.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на fruit-inform.com.
«Ми раді, що нам вперше вдалося запросити до Грузії представників такої великої компанії, як ROSHEN. І ми розпочинаємо ділові відносини. Ми постараємося, щоб український шоколад вироблявся і з грузинського фундуку», — повідомив голова виконавчої ради Асоціації виробників фундуку Грузії (GHGA) Мераб Читанава на конференції «Горіхи України: обмін досвідом з Грузією», що відбулася в Тбілісі.
Представники ROSHEN підтвердили зацікавленість у співпраці з грузинською стороною, зазначивши, що про конкретні плани можна буде говорити після більш детального ознайомлення з індустрією фундуку в Грузії. На питання про причини інтересу до грузинського горіха на тлі індустріальних плантацій фундуку, що ростуть в самій Україні, в ROSHEN відповіли, що він обумовлений великими обсягами виробництва корпорації, зазначивши, що найголовніше – гарна якість фундука.
Загальна площа фундука у Грузії нині становить близько 70 тис. га.
Джерело: propozitsiya.com