Мінагрополітики отримало додаткові повноваження

29 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку видачі примусової ліцензії на використання сорту рослин», розроблену з метою приведення у відповідність Порядку видачі примусової ліцензії на використання сорту рослин відповідно до прийнятої постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня 2022 р. № 798 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 р. № 1183».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на minagro.

Відповідно до акта, Держветфітослужбу замінено на Мінагрополітики. Відтепер саме міністерство видаватиме примусові ліцензії на використання сорту рослин.

Документ удосконалює процедуру подання заяви на отримання примусової ліцензії в Мінагрополітики, передбачає можливість подання заяви у паперовій або електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем, отримання повідомлення про прийняте рішення по заяві у електронному вигляді.

Проектом постанови встановлено строки розгляду заяви, прийняття рішення, оформлення та видачі примусової ліцензії, а також підстави відмови її видачі.

Примусова ліцензія на використання сорту дає право особі, яка її отримує, використовувати сорт без дозволу власника патенту.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *