Виноробна компанія «Шато Чизай» започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях. Тепер популярне ігристе Carpathian Sekt із локальних сортів винограду буде суто закарпатським продуктом: від грона і до келиха. Перший розлив на новій лінії розливу вже відбувся в грудні 2022 року.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на techdrinks.info.
Також компанія запускає роботу заводу з виробництва виноградних спиртів.
За словами директора компанії Дмитра Шолудька, це буде перше в сучасній історії України виробництво ігристих вин повного циклу акратофорним резервуарним періодичним способом на території Закарпаття. Раніше ігристе вино Carpathian Sekt, яке створювали винороби «Шато Чизай» із власного винограду, розливали на заводі партнерів.
«Ми ведемо історію з 1995 року. У нас є 2 виробничі майданчики. Виробництво з первинного виноробства розташоване в селі Оросієво. Цього року там переробили приблизно 1,5 тис. тонн винограду. Там розташований і новий завод, адже ми отримали ліцензію на виробництво виноградних спиртів, виноградного спиртового дистиляту і коньяків України. Ми вже викурили першу партію виноградного спирту з чистого сорту Черсегі Фюсереш. Для цього виробництва реконструювали будівлю під дистиляцію та закупили обладнання від вінницької компанії «Винпромсервіс», – розповів Дмитро Шолудько.
Джерело: propozitsiya.com