Розмінування сільськогосподарських земель має бути автоматизоване, – Дмитро Соломчук

Майже третина українських земель сьогодні через російську агресію потенційно небезпечна для сільськогосподарських робіт:. Велика кількість територій заміновано й уражено отруйними речовинами. Є чимало викликів для аграріїв та держави, однак влада докладає зусиль, щоб розв’язати всі проблеми, розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради України.

«Частина потенційно небезпечних земель уже зараз очищена. Так у Київській та Чернігівській областях уже відбулося розмінування значних територій. Найближчим часом надійдуть нові потужні пристрої, які будуть розміновувати поля. Також триває активна робота з українськими винахідниками, що вже розробили автоматичну систему управління сільськогосподарським трактором, до якого теж можна чіпляти спеціальний ланцюговий розміновувальний барабан», – зазначив політик.

За його словами, у Державній службі з надзвичайних ситуацій достатньо спеціалістів для розмінування, крім того, додаткові наші екіпажі навчаються за кордоном.

«Також є багато людей із приватних фондів, організацій, які цим колись займалися, є і добровольці. Проте зазвичай ручне розмінування – це тривалий процес. Якщо це сільськогосподарські угіддя, то це майже нереально. Відповідно, процес має бути автоматизований. Це гарантуватиме безпеку людини. Крім того, це набагато швидше й за день можна розміновувати гектари території», – сказав парламентарій.

Він наголосив, що чим швидше будуть розмінована наша земля, тим краще, адже кожен метр квадратний сільськогосподарських угідь має бути засіяний.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *