Фермерське господарство «АгроСтар» на Черкащині вирощує квасолю з 2010 року. На той час це була нова культура, адже ніхто в Україні не займався нею в промислових масштабах. Тоді ж у господарстві шляхом спроб і помилок розробили технологію з вирощування квасолі та продовжують її вдосконалювати.
У «АгроСтар» для посіву квасолі виділяють у середньому площу в 150 га. Керівник господарства Леонід Самойленко розповів AgroPortal.ua, що вирощують різні сорти продукції — як білі, так і кольорові: Неві Бінс, Мерлін, Каріока, Ред Кідні.
«Урожайність залежить від агрофону й опадів. У середньому це 2,5-3 т/га, але були рекордні роки, коли збирали і по 4,3 т/га», — зазначає Леонід Самойленко.
Джерело: agroportal.ua