Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Екзотичні фрукти добре ростуть у львівських фермерів | ► КОППСТ

Екзотичні фрукти добре ростуть у львівських фермерів

У Липниках біля Львова фермери показали, як вирощують банани у своєму господарстві.

Крім цих фруктів у їхній теплиці ростуть ще майже 30 видів екзотичних рослин.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на zaxid.net.

У селі Липники, що розташоване в Пустомитівському районі, запрацювала перша у Західній Україні бананова ферма. Її власники — місцева сім’я Трушів.

Вирощуванням цього тропічного фрукта вони займаються вже два з половиною роки.

Також на 6 сотках теплиці ростуть кавові деревця, лимони й лайми, апельсини, кумквати, інжир і навіть папайя.

Акцент Труші роблять на бананах, яких у вегетарію росте кілька десятків дерев.

Серед них — карликовий сорт, а також тропікана, що сягає 4 метрів у висоту. Їх господарі привезли з Києва — із такої ж ферми. Фрукти є лише приємним бонусом, адже рослини сім’я вирощує задля саджанців та озеленення.

«Банан буде плодоносити, якщо у його горщику є не менше, ніж 57 літрів об’єму ґрунту. Також скажу: для того, щоб утримувати ферму, яка спеціалізуватиметься тільки на плодах, потрібно вкладати мільйони, а також будувати кілометрові теплиці», — пояснює власник бананової ферми Андрій Труш.

Другою за популярністю серед покупців екзотичною рослиною, яка росте в теплиці сім’ї Трушів, є кавове дерево. 

«Їх потрібно розсаджувати й раз на півроку збільшувати горщик. Тоді через деякий час вони зацвітуть і утворять зерна», — розповідає Надія Труш, дружина Андрія.

Тропічні рослини господарі живлять кінським перегноєм та закордонною органічною сумішшю.

«Наприклад, банан страждає від хімічних сполук: його листя жовтіє, опадає. Найбільше органіку любить папайя», — каже Ярослав Труш, батько Андрія.

Для того, щоб екзотичні рослини прижились, потрібні 16-20 градусів. Їх у вегетарію забезпечує котел, який розробили за голландською технологією: він нагріває до 2 тонн води, а насоси перекачують її теплицею. Серед клієнтів фермерського господарства — не лише прихильники екзотичних фруктів, а й дизайнери, які озеленюють приміщення.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *