15,6% проаналізованих продуктів містили заборонені пестициди, повідомляють екологи. Пестициди були виявлені в турецьких томатах, перці і огірках, проаналізованих Greenpeace. Згідно зі звітом організації, все більше турецьких овочів стають сильно забрудненими отруйними речовинами.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на aspi.com.ua.
Так, за даними агентства, в Туреччині помідори, огірки та перець все частіше містять залишки незаконних і, в деякій мірі, токсичних речовин, шкідливих для здоров’я.
Про це свідчать дані нещодавнього опитування Greenpeace в країнах середземноморського регіону під назвою “Пестициди: небезпека нашого столу”.
Повідомляється, що було досліджено 30 сортів томатів, зеленого перцю і огірків, зразки були взяті як із супермаркетів, так і з ринків.
Учені проаналізували овочі на предмет використовуваних пестицидів і їхнього впливу на споживачів та довкілля.
У томатах, перці і огірках було виявлено 56 пестицидів. А по несезонним овочам показники виявилися ще вищими: у жовтні – 96, в листопаді – 139 пестицидів.
Дослідження Greenpeace показало, що 15,6% проаналізованих продуктів містили залишки заборонених пестицидів, включаючи карбендазим.
У країнах ЄС його використання у сільському господарстві заборонено з 2015 року. А з 2018 року карбендазим також заборонений в Туреччині.
Джерело: propozitsiya.com