Потреба зменшити споживання м’яса на 16% щорічно на особу.

Євроінтеграційний процес викликає певні результати для сфери тваринництва. За останні десять років у Європі спостерігається тренд у свинарстві та тваринництві великої рогатої худоби до зменшення чисельності худоби та виготовлення в межах 8-10% в залежності від напрямку. Згідно з цим, знижується і вживання м’яса.

Про це повідомила очільниця об’єднання «Свинарі України» та координаторка ініціатив Інвестиційного центру ФАО в Україні Оксана Юрченко під час Ukrainian Livestock Summit.

Оксана Юрченко, очільниця об’єднання «Свинарі України» та координаторка ініціатив Інвестиційного центру ФАО в Україні

Свинарство в Україні — не сфера, орієнтована на експорт: що створюємо, те і вживаємо. Тому для нас суттєво, щоб покупець купував м’ясо. У ЄС, навпаки, фіксується тенденція на падіння вживання м’ясної продукції. Існує думка, що користувач повинен з’їсти стільки, щоб виготовлення м’яса не шкодило природі, оскільки чим більше вживання м’яса, тим більше виробництво, відповідно, більші викиди в атмосферу. Тому, щоб тваринництво вважалося екологічним, вживання м’яса має знизитися на 16% на людину за рік, і таких аспектів у впровадженні євроінтеграційних вимог багато.

Джерело: agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *