Тепла зима позбавила виноробів Німеччини врожаю для “крижаного вина”

Винороби Німеччини через теплу зиму вперше не зібрали врожай винограду для виробництва дорогого колекційного вина Eiswein (“айсвайн”).

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на dw.

“Айсвайн” високо цінується на міжнародному рівні. Найважливішими ринками його збуту є Японія, Китай, скандинавські країни та США. Це дороге колекційне вино, для виробництва якого використовують останні з врожаю ягоди винограду, замерзлі на лозі.

2019-ий рік став першим, коли у жодному з виноробних регіонів країни не було врожаю для “крижаного вина”, повідомив Німецький інститут вина. Причина – м’яка зима. Температура повітря не опускалася до необхідних для цього виду десертного вина 7 градусів морозу.

В останні роки погодні умови все частіше були непридатними для виготовлення “айсвайну”. У 2017 році лише семи виноробним господарствам вдалося зібрати відповідний урожай. Великою рідкістю також є крижане вино 2014 року. Сприятливими для його виробництва були 2012 і 2015 роки.

Через м’які зими “крижане вино” може стати ще більш рідкісним та зрости в ціні.

Ще одна проблема для виготовлення “крижаного вина” — в останні роки збір врожаю зміщується на січень та лютий, а виноград, як правило, дозріває все раніше і раніше. В результаті період, протягом якого виноград має залишитися в доброму стані, стає все довшим.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *