Винороби Німеччини через теплу зиму вперше не зібрали врожай винограду для виробництва дорогого колекційного вина Eiswein (“айсвайн”).
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на dw.
“Айсвайн” високо цінується на міжнародному рівні. Найважливішими ринками його збуту є Японія, Китай, скандинавські країни та США. Це дороге колекційне вино, для виробництва якого використовують останні з врожаю ягоди винограду, замерзлі на лозі.
2019-ий рік став першим, коли у жодному з виноробних регіонів країни не було врожаю для “крижаного вина”, повідомив Німецький інститут вина. Причина – м’яка зима. Температура повітря не опускалася до необхідних для цього виду десертного вина 7 градусів морозу.
В останні роки погодні умови все частіше були непридатними для виготовлення “айсвайну”. У 2017 році лише семи виноробним господарствам вдалося зібрати відповідний урожай. Великою рідкістю також є крижане вино 2014 року. Сприятливими для його виробництва були 2012 і 2015 роки.
Через м’які зими “крижане вино” може стати ще більш рідкісним та зрости в ціні.
Ще одна проблема для виготовлення “крижаного вина” — в останні роки збір врожаю зміщується на січень та лютий, а виноград, як правило, дозріває все раніше і раніше. В результаті період, протягом якого виноград має залишитися в доброму стані, стає все довшим.
Джерело: propozitsiya.com