Тепличники господарства Fresh Hub з с. Йосипівка Одеської області (Україна) вирощували маленькі огірки обов’язково з квіткою. Така продукція була в топі ресторанних замовлень.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
Виробники вирощували огірки спеціально для HoReCa і були задоволені рентабельністю свого бізнесу. Але карантин зруйнував сформовані канали продажів господарства.
Все частіше звучить інформація, що сільгоспвиробники викидають урожай в посадку або просто переорюють поля, але Fresh Hub не здалися. Тепличники стали шукати для свого огірка альтернативний канал збуту і знайшли – мережа супермаркетів Santim. Виробники змогли перебудуватися і без проблем виконали умови нового покупця. Супермаркет бере огірок більшого розміру (7-8 см) і без квітки. Збут налагодився.
Уже з’явилися робоча ідея – відпускати огірок на супермаркет у дрібній розфасовці 0,250 кг і 0,500 кг. Зараз тепличне господарство Fresh Hub проводить прорахунок економічного обґрунтування. Редис в пучках, молодий часник і зелену цибулю реалізують на одеських ринках, які працюють і в умовах карантину.
Тепличники виходять і на відкритий ґрунт. Господарство Fresh Hub готує ділянку відкритого ґрунту під висадку кущів суниці садової. Розсада вже вирощується. Вибрали сорт «Аліна-15», який дозволяє в перший же рік зібрати урожай до 1 кг ягоди з куща. Висадка запланована на кінець квітня, урожай очікується в липні.
Джерело: propozitsiya.com