В Україні незважаючи на сезон збору врожаю подорожчала картопля — в середньому за тиждень ціна з господарства зросла на 1 грн/кг. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на obozrevatel.com.
А ціна помідор зросла на 2–5 грн/кг, також подорожчали морква і буряк, відзначають аналітики проєкту EastFruit.
Томати, що подешевшали минулого тижня, знову подорожчали. Попри активне збирання врожаю на присадибних ділянках, збільшилася ціна картоплі. Продовжує зростати ціна на цвітну і пекінську капусту. Знижувалися ціни на огірок, редис, кабачок і брокколі. знову знизилася ціна на кріп і петрушку.
Загалом ціни з господарства з 21 по 28 серпня (у грн/кг) змінилися наступним чином:
- картопля зросла в ціні з 4–7 до 5–8 грн/кг;
- капуста білокачанна — було 3–4, стало 2,5–5;
- морква — було 4–5, стало 3–5,5;
- помідори ґрунтові — було 5,8, стало 5–11;
- баклажан — було 6–8, стало 6–11.
Експерти проєкту відзначили, що в Україні подешевшали баштанні (кавуни з 1,5–3 до 1–3 грн/кг, дині — з 5–7 до 3–7 грн/кг) та яблука (з 9–20 до 9–17 грн/кг). Також продовжили зростати ціни на груші (з 18–27 до 18–30 грн/кг).
Подорожчав також виноград (з 12–35 до 15–40 грн/кг), персики (з 15–35 до 15–45 грн/кг) та нектарини. Найбільше зростання цін за тиждень показала лохина — ціна на ягоду збільшилася на 80–90 грн/кг і досягла 250–270 грн. З’явився в продажу кизил за ціною 60–65 грн/кг.
Джерело: propozitsiya.com