Картоплю копають, а вона дорожчає

В Україні незважаючи на сезон збору врожаю подорожчала картопля — в середньому за тиждень ціна з господарства зросла на 1 грн/кг. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на obozrevatel.com.

А ціна помідор зросла на 2–5 грн/кг, також подорожчали морква і буряк, відзначають аналітики проєкту EastFruit.

Томати, що подешевшали минулого тижня, знову подорожчали. Попри активне збирання врожаю на присадибних ділянках, збільшилася ціна картоплі. Продовжує зростати ціна на цвітну і пекінську капусту. Знижувалися ціни на огірок, редис, кабачок і брокколі. знову знизилася ціна на кріп і петрушку.

Загалом ціни з господарства з 21 по 28 серпня (у грн/кг) змінилися наступним чином:

  • картопля зросла в ціні з 4–7 до 5–8 грн/кг;
  • капуста білокачанна — було 3–4, стало 2,5–5;
  • морква — було 4–5, стало 3–5,5;
  • помідори ґрунтові — було 5,8, стало 5–11;
  • баклажан — було 6–8, стало 6–11.

Експерти проєкту відзначили, що в Україні подешевшали баштанні (кавуни з 1,5–3 до 1–3 грн/кг, дині — з 5–7 до 3–7 грн/кг) та яблука (з 9–20 до 9–17 грн/кг). Також продовжили зростати ціни на груші (з 18–27 до 18–30 грн/кг).

Подорожчав також виноград (з 12–35 до 15–40 грн/кг), персики (з 15–35 до 15–45 грн/кг) та нектарини. Найбільше зростання цін за тиждень показала лохина — ціна на ягоду збільшилася на 80–90 грн/кг і досягла 250–270 грн. З’явився в продажу кизил за ціною 60–65 грн/кг.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *