Експерти називають вирощування та розведення страусів одним із найприбутковіших напрямків у сільському господарстві. Подібний вид господарства можна назвати безвідходним, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “AgroNews”.
Перше запитання яке спадає на думку чи комфортно почуваються такі екзотичні тварини у погодних умовах України? Відповідь — так! Страуси легко переносять заморозки до -30 градусів.
“Американці ставали на коліна”: інтерв’ю з миколаївським фермером (ФОТО)
Страусина ферма вигідна тим, що потребує здебільшого одноразового використання коштів. Зокрема, жива вага дорослої тварини в середньому становить близько 160 кілограмів. Страуси живуть до 70 років. Самки можуть розмножуватися до 30 років, а самці до 40 років. В умовах українського клімату самки відкладають яйця з березня до початку жовтня. За перший сезон одна страусиха дає від 10-20 яєць, далі за сезон кількість яєць може коливатися від 50-80 штук.
На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів
Одним з напрямків розвитку страусиного господарства може бути розведення молодняка і маточного поголів’я на продаж. Іншим – виробництво м’яса та яєць. Третім – отримання додаткового доходу від туризму.
Розведення страусів – це безвідходне виробництво. З однієї птиці можна отримати до 30% чистого м’яса. Шкіра страуса також затребувана, адже її вважають якіснішою та практичнішою навіть за крокодилячу. Яйця користуються попитом, як для споживання у їжі так і для закладки в інкубатори. Одне яйце може заважувати від 1-2 кілограмів. А за одне страусине яйце в Україні можна сторгувати 250 грн.
Фермерки роздягнулися заради села (ФОТО)
Сьогодні в Україні працює чимало страусиних ферм, що доводить рентабельність цього бізнесу. Зокрема, подібні господарства працюють на Київщині, на Миколаївщині та на Закарпатті.
Фермерки з села погодилися на пікантні фото
Джерело: news.agro-center.com.ua