Українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 5 вересня із запуском Радехівського цукрового заводу, виробили 981,9 тисячі тонн цукру.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «Укрцукор».
«Станом на 22 грудня вироблено 981,9 тисячі тонн цукру і перероблено 7,39 мільйона тонн цукрових буряків», — йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, зараз в Україні працюють 30 цукрових заводів.
Експерти Економічного дискусійного клубу (ЕДК) прогнозують зниження виробництва цукру в Україні у поточному сезоні (вересень 2020 — серпень 2021) на 20%, а подорожчання цього продукту вважають невідворотним.
Виробництво цукру в Україні в сезоні 2019-2020 років (вересень 2019 — серпень 2020) становить 1,48 мільйона тонн, що на 19% менше в порівнянні з попереднім сезоном.
Джерело: propozitsiya.com