У фермерському господарстві «Дона О. П.», що займається органічним землеробством на Вінниччині, у підборі нових культур керуються обґрунтованою сівозміною та її маржею і діють на випередження, розповів керівник господарства Олексій Дон.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на agrotimes.ua.
«У цій справі треба мати «чуйку», і коли на культуру з’явиться попит, мати відпрацьовану технологію», — пояснює Олексій Дон.
Так, коли господарство почало вирощувати маш, про нього в Україні мало хто чув, проте сьогодні має адаптовану технологію, яку колеги «відривають із руками».
Тому фермер постійно перебуває у пошуку культур, які будуть у топі через 2–3 роки — ось нині експериментує з вирощуванням японської квасолі адзукі, що набула популярності у світі й має привабливу ціну.
Планує також вирощувати зерно різних культур для вживання пророщеним.
Нині фермер вирощує шість сортів озимої та ярої пшениці (м’яка, чорна, біла), голозерний овес, жито, ячмінь, ріпак, гречку, сою, нут, маш, три види сочевиці (зелена, червона й мармурова), олійний льон, гірчицю, соняшник, люцерну, арахіс, чорний кмин й овочі під поливом.
Джерело: propozitsiya.com