Міністерство охорони здоров’я України встановило максимально допустимі рівні вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільгосппродукції та харчових продуктах.
Це визначено наказом міністерства, підписаним міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на apk-inform.com.
«Затвердити максимально допустимі рівні (МДУ) вмісту хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській продукції та харчових продуктах у кількості 0,01 мг/кг (мг/л)», — ідеться в тексті документа.
Як уточнюється в пояснювальній записці до наказу, встановлення вищевказаного обмеження дозволить обмежити ввезення до України продукції з підвищеним вмістом хлорпірифосу, а також дозволить експортувати якісну українську сільгосппродукцію до країн Європейського союзу з урахуванням діючих в ЄС нормативних документів.
Після проходження реєстрації даного наказу в Мін’юсті України датою набрання ним чинності встановлено 1 січня 2022 р.
Джерело: propozitsiya.com