Сорт картоплі «Княгиня» при спільному випробуванні в Черкаській області дав врожайність на рівні 108 тонн з гектара. Таким чином він зайняв перше місце серед потенційних конкурентів на ринку, розповів директор Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України Микола Фурдига.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на naas.gov.ua.
«Ще п’ять сортів нашої селекції потрапили у ТОП-10 кращих під час випробування 82 інших сортів, зокрема конкурентів із Нідерландів, Німеччини та Франції», – додав експерт НААН.
За словами Миколи Фурдиги, вітчизняна наука є досить конкурентною та спроможною видавати цікаві наукові розробки, які користуватимуться попитом не лише у населення, а й серед професійних виробників.
«Фахівці Інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чіпси. Наш сорт «Солоха» вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чіпси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти чорні чіпси. Ця практика є поширеною в Іспанії, Кореї, Сполучених Штатах Америки. Ми будемо першими в Україні, що їх вироблять з української картоплі», – підсумував Микола Фурдига.
Джерело: propozitsiya.com