З 22 по 24 травня в Лондоні пройшов 40-й Всесвітній конгрес з горіхів і сухофруктів, флагманський захід Міжнародної ради з горіхів і сухофруктів (INC). Близько 1300 відвідувачів із 65 країн зібралися у JW Marriott Grosvenor House у Лондоні, щоб поділитися ідеями про розвиток ринку, останні результати досліджень у сфері здоров’я та алергії на горіхи, а також про стійке зростання галузі.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на east-fruit.com.
Лідери галузі під час круглих столів обговорювали прогнози – світове виробництво горіхів на 2023/24 рік прогнозується на рівні 5,7 млн метричних тонн (на основі ядер, за винятком фісташок у шкаралупі), що на 5% більше, ніж попереднього сезону.
Попри те, що в цьому сезоні ще дуже рано пророкувати остаточні результати, очікується, що врожай мигдалю, волоського горіха, кеш’ю, фундука та пекана залишиться здебільшого на колишньому рівні або лише трохи перевищить рівень попереднього сезону. Прогнозується, що врожай фісташок і макадамії зросте на 37% і 9% порівняно з 2022/23 роком відповідно, в той час, як врожай амазонських (бразильських) горіхів і кедрових горіхів у цьому сезоні буде нижчим.
Згідно з попередніми оцінками, світове виробництво арахісу у 2023/24 році, як очікується, становитиме 51 млн тонн (у шкаралупі), що на 4% більше, ніж у 2022/23 році.
Світове виробництво сухофруктів у 2023/24 році прогнозується на рівні 3,2 млн тонн, що на 7% більше, ніж у 2022/23 році, оскільки очікується збільшення виробництва фініків (22%), чорносливу (21%) і сушеного інжиру (14%).
Джерело: propozitsiya.com