Крохмальний завод «Централ Плейнс Груп» (CPG) почав працювати на Львівщині наприкінці 2021 року. Зараз підприємство переробляє 8 т картоплі на місяць (у сезон) та експортує близько 85% виробленої продукції до 20 країн. Від початку існування крохмальне виробництво було орієнтоване на експорт, і почали продавати крохмаль, коли його ще не було.
Сировина — ціна за вміст крохмалю
Плануючи крохмальне виробництво, насамперед потрібно забезпечити безперебійні постачання якісної сировини: крохмальну картоплю просто так на ринку не купиш, оскільки її там немає. Переробляти столову картоплю невигідно через низький вміст крохмалю. Так, якщо звичайна столова картопля містить 12% крохмалю, то спеціальні сорти — 22-23%, навіть 24%. Тож їх переробка вдвічі ефективніша за тих самих витрат, пояснив генеральний директор CPG Refine Юрій Пульгун.
Юрій Пульгун, генеральний директор CPG Refine
Джерело: agroportal.ua