Переробити картоплю на крохмаль. Горизонт планування виробництва — два роки

Крохмальний завод «Централ Плейнс Груп» (CPG) почав працювати на Львівщині наприкінці 2021 року. Зараз підприємство переробляє 8 т картоплі на місяць (у сезон) та експортує близько 85% виробленої продукції до 20 країн. Від початку існування крохмальне виробництво було орієнтоване на експорт, і почали продавати крохмаль, коли його ще не було.

Сировина — ціна за вміст крохмалю

Плануючи крохмальне виробництво, насамперед потрібно забезпечити безперебійні постачання якісної сировини: крохмальну картоплю просто так на ринку не купиш, оскільки її там немає. Переробляти столову картоплю невигідно через низький вміст крохмалю. Так, якщо звичайна столова картопля містить 12% крохмалю, то спеціальні сорти — 22-23%, навіть 24%. Тож їх переробка вдвічі ефективніша за тих самих витрат, пояснив генеральний директор CPG Refine Юрій Пульгун.

Юрій Пульгун, генеральний директор CPG Refine

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *