Обсяги експорту та імпорту свинини зближуються

Імпорт свинини у липні продовжив скорочення, а експорт, навпаки, пожвавився та другий місяць поспіль перевищує надходження м’ясної сировини з-за кордону.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Згідно з попередніми даними митної статистики, упродовж липня до України завезли майже 150 т свинини (УКТ ЗЕД 0203), що на 23,5% менше, ніж місяцем раніше. Обсяги експорту свинини за другий місяць літа склали понад 400 т, перевищивши червневий показник більш ніж на 36%.

«Водночас сумарні показники зовнішніх постачань і надходжень поступово зближуються: імпорт свинини за 7 місяців року склав 1,78 тис. т, тоді як експорт становить 1,64 тис. т, а у валютному вираженні розбіжність не перевищує 10%, або $0,4 млн», — зазначили в асоціації.

На думку аналітиків АСУ, каталізатором таких незвичних змін для українського ринку стало зниження внутрішніх цін на свинину.

«Помітно нижчі, ніж торік, ціни на свинину в Україні з одного боку істотно обмежують перелік «прохідних» за ціною імпортних позицій, а з іншого — підтримують конкурентоспроможність нашої продукції на зовнішніх ринках», — коментують аналітики об’єднання.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *