Україна приєднається до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Верховна Рада України ратифікувала рішення щодо приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.   Приєднання України до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку сприятиме доступу агровиробників до нових фінансових ресурсів для розвитку сільського господарства. Зокрема, забезпечить для українських аграріїв:

  • можливість отримання українськими агровиробниками недорогих фінансових ресурсів;
  • доступ до бази даних Фонду та використання його останніх міжнародних інтелектуальних та технічних розробок у сфері агропромислового комплексу;
  • отримання українськими сільгоспвиробниками кращих можливостей для участі у тендерах Фонду на закупівлю товарів та послуг для реалізації програм;
  • зміцнення міжнародного іміджу України як одного з найбільших виробників і експортерів сільськогосподарської продукції на світовому ринку та активного учасника глобальних зусиль із боротьби з голодом, а також посилення політичного діалогу та підтримку з боку Фонду на міжнародних політичних форумах.

«В процесі відновлення та розвитку українського агросектору в умовах повномасштабної війни приєднання до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку дозволить забезпечити можливість отримати агровиробникам позик під низький відсоток або грантів на дослідження та впровадження інноваційних технологій для підтримки сільськогосподарського розвитку», – зазначив виконувач обов’язків міністра агрополітики Тарас Висоцький. Довідково: Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (International Fund for Agricultural Development (IFAD)) є спеціалізованою установою ООН, метою діяльності якої є мобілізація додаткових ресурсів, що надаються на пільгових умовах для розвитку сільського господарства в країнах-членах. Фонд забезпечує фінансування проектів і програм, розроблених для впровадження, розширення, вдосконалення системи виробництва продуктів харчування, збільшення виробництва продуктів харчування та поліпшення умов життя та харчування в країнах, які цього потребують. Членами Фонду є 178 країн світу.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *