Світові ціни на цукор зростають, на український – падають

Внутрішні ціни на український цукор продовжують падати через торговельні обмеження з ЄС. Аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК прогнозують, що гуртові ціни від заводів можуть знизитися до 18-19 грн/кг.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ВАР.   «Український цукор переважно залишається на внутрішньому ринку через обмежений експорт. Спроби постачати продукцію до Туреччини, Македонії та інших країн поки що не дозволяють суттєво розвантажити запаси. Через торговельні обмеження з ЄС, які триватимуть до 2025 року, Україна стикається з труднощами експорту цукру», — зазначають у ПУСК.   Ця тенденція, ймовірно, продовжиться у найближчі місяці. «Деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,50-22 грн/кг до 21 грн/кг. Прогнозується, що у вересні-жовтні ціни можуть впасти до 18-19 грн/кг через перенасичення внутрішнього ринку», — зазначають аналітики. Водночас світовий ринок цукру демонструє значне зростання цін через низку чинників. «Серед ключових причин — значна засуха в Бразилії, яка серйозно вплинула на врожайність цукрової тростини. Додатково ситуацію ускладнили масштабні пожежі, що пошкодили від 5 до 8% посівних площ. Це призвело до суттєвого зростання вартості цукру на світових біржах», — зазначили у ПУСК.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *