Осінні польові роботи на Харківщині: аграрії збільшили площі посівів

У Харківській області тривають осінні польові роботи. Завдяки роботі піротехніків цьогоріч вдалося розмінувати понад 6,5 тисячі гектарів сільгоспземель, що дозволило аграріям засіяти понад 1,3 мільйона гектарів. Це на 7,3% більше, ніж минулого року. Відновлення роботи підприємств, які раніше зупинили діяльність через небезпеку, також сприяло зростанню показників, повідомив заступник начальника обласної військової адміністрації Євген Іванов, пише propozitsiya.com.

Під час жнив у регіоні було зібрано майже 2 мільйони тонн врожаю з площі 596 тисяч гектарів, що становить 88% від запланованих площ. Найбільше зібрано пшениці — 1,3 мільйона тонн, ячменю — понад 170 тисяч тонн, гречки — 2,2 тисячі тонн. Наразі триває збирання кукурудзи, проса, соняшнику та сої. Лідирують за обсягами збору врожаю аграрії Берестинського, Богодухівського та Лозівського районів.

Зібрані обсяги сільгоспкультур дозволять не лише забезпечити потреби області, а й частково інших регіонів та експортувати продукцію.

Аграрії готуються до посіву озимих культур під урожай 2025 року. Планується засіяти понад 325 тисяч гектарів, з яких уже засіяно 79%. Основні культури — озима пшениця, ячмінь, жито та ріпак. Отримані сходи на невеликій площі (0,3 тисячі гектарів), їхня якість залежатиме від погодних умов, зокрема опадів.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *