Якість – один із визначальних критеріїв роботи МХП. Компанія дбає про неї від вирощування зерна до тарілки споживача за допомогою багаторівневої структури контролю якості та безпечності та 37 власних лабораторій. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз МХП. МХП розширює систему лабораторного контролю та запускає калібрувальну лабораторію для забезпечення високоточного метрологічного супроводу. Вона покликана задовольнити потреби як внутрішніх підприємств холдингу, так і зовнішніх замовників у високоточному калібруванні та метрологічному забезпеченні. Нова лабораторія дозволить забезпечити високий рівень технічної компетенції завдяки відповідності міжнародному стандарту ISO/IEC 17025. Вона оснащена надсучасним обладнанням, яке за своїми характеристиками перевершує навіть більшість національних метрологічних інститутів світу. Крім того, команда експертів із багаторічним досвідом зможе проводити перевірку компетентності інших лабораторій, а також надавати професійні консультації та навчання у сфері метрології. «Калібрувальна лабораторія — важливий крок у посиленні системи контролю якості та безпечності МХП. У напрямі лабораторного контролю компанії зосереджена значна експертиза: всі лабораторні підрозділи щодня роблять близько 11 тисяч досліджень — від перевірки комбікорму до готової продукції. Запуск нової, калібрувальної розширює наші можливості та дозволяє забезпечити не лише внутрішні, але й зовнішні запити на послуги з калібрування з максимальною точністю та оперативністю», — зазначає керівниця управління лабораторного контролю МХП Олеся Таран. Калібрувальна лабораторія вже надає послуги з перевірки ваг, гир, термометрів, термогігрометрів, кліматичних камер, лабораторних сит, дозаторів, рН-метрів, мікроскопів та інших приладів. До 2025 року планується акредитація лабораторії в Національному агентстві з акредитації України (НААУ) та освоєння нових методик, зокрема для калібрування спектрометрів, секундомірів і штангенінструментів. Нова лабораторія стала логічним продовженням розбудови системи лабораторного контролю МХП. До цієї системи входить 37 власних лабораторій, зокрема й потужний Лабораторний центр, у складі якого працюють фізико-хімічна, ветеринарна, агрохімічна лабораторії. Центр забезпечує проведення понад 500 видів досліджень, що охоплюють всі етапи сільськогосподарської діяльності — від перевірки сировини до контролю готової продукції. Цьогоріч Лабораторний центр пройшов повторну оцінку Національного агентства з акредитації України (НААУ) та розширив сферу акредитації, включивши випробування зразків харчової продукції (зокрема молока), сировини тваринного та рослинного походження, води, кормів і комбікормів. Дослідження проводяться за мікробіологічними, мікологічними, фізико-хімічними та показниками безпеки, а також здійснюється визначення вмісту ГМО та їхніх похідних. Окрім цього, центр акредитований за стандартом ISO/IEC 17025 та сертифікований згідно з вимогами GMP+.
Джерело: propozitsiya.com