Картопля в Європі стає дуже ризикованою культурою

Європейські фермери, які займаються вирощуванням картоплі, цього року зіткнулися з низкою викликів. Високі ціни на насіннєву картоплю через її обмежену кількість і складні погодні умови спричинили затримки в посівній та збиральній кампаніях. Постійні дощі у весняний і літній періоди суттєво вплинули на роботу аграріїв.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на freshplaza.   Як повідомляє організація North-Western European Potato Growers, у деяких регіонах посадка картоплі тривала понад 10 тижнів через надмірні опади.   «Основна частина робіт відбувалася за умов поганої структури ґрунту. Значні дощі перед, під час і після посадки створили один із найвищих рівнів тиску фітофтори за всю історію спостережень», — зазначають у звіті організації.     Особливо складна ситуація спостерігалася в Бельгії та на півдні Нідерландів, трохи менше постраждали Франція та Німеччина. Згідно з прогнозами, цьогорічна врожайність картоплі в Європі зменшиться майже на 9% у порівнянні з минулим роком.   Фермери дуже занепокоєні зростаючими ризиками: «Легко опинитися в ситуації, коли ти працюєш у збиток. Картопля стає дуже ризикованою культурою. Це гонка з часом і погодою, щоб встигнути зібрати врожай до його псування. В Англії кількість фермерів, які займаються картоплею, зменшується через небажання ризикувати». Зміни клімату впливають не лише на аграріїв. У США зростання цін на картопляні чіпси за останнє десятиліття демонструє, як проблеми з виробництвом картоплі можуть підвищувати вартість продуктів. Крім того, за даними Агентства з охорони навколишнього середовища США, глобальне потепління може загрожувати продовольчій безпеці через зниження доступності продуктів і збільшення витрат на їх транспортування.   Для вирішення цих викликів дослідники пропонують нові технології, зокрема вертикальне землеробство, яке може підвищити стійкість продовольчих систем. Однак впровадження цих рішень потребує часу і значних інвестицій.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *