У Бахмачі виробляють понад 60 сортів фермерського сиру.
У Бахмачі на місцевому с.-г. підприємстві «Авангард» нині виробляють понад 60 сортів сиру. Є і такі, які 4 роки дозрівають.
Попри повномасштабну війну — виробництво не стоїть на місці. Тут будують новий сучасний корівник, розповів голова Ніжинської РВА Григорій Ковтун порталу Час Чернігівський. Про це пише Пропозиція.
«Перебуваючи із робочою поїздкою у місті Бахмач мав можливість познайомитись із роботою приватного сільськогосподарського підприємства «Авангард» (директор Василь Булах). А саме із технологією виробництва сирів та роботою фермерського господарства. На фермі, де нещодавно значно покращили умови утримання корів, чим збільшили добову норму молока із однієї тварини на 5 л, і починається виробництво сиру. Адже його якість залежить від якості молока», – зауважив очільник району.
На «Авангарді» виготовляють 61 сорт сиру: тверді, м’які, напівм’які сорти, з різним часом витримки – від 1-го місяця до 4-х років.
Реалізовують сири у Києві, Бахмачі, Конотопі, Кролевці, а віднедавна і в Ніжині.
Крім того, підприємство будує нове приміщення для утримання корів, аби збільшити виробництво та реалізацію молочних продуктів.
Від початку повномасштабного вторгнення ворога ПСП «Авангард» активно допомагає ЗСУ та бере участь у придбані автомобілів та необхідного обладнання для оборони нашим воїнам.
Джерело: propozitsiya.com