АГРОБІЗНЕС

Небезпечні залишки: навіщо досліджувати продукцію на залишковий вміст пестицидів?

Адже останнім часом покупці українського зерна з ЄС і Великої Британії почали дедалі більше цікавитися, якими пестицидами обробляють поля в Україні. В Україні на сьогодні зареєстровано понад 4 000 препаратів, і чи не кожне господарство користується власними, унікальними

Читати далі

Ферма на Вінничині виготовляє натуральну “молочку” (відео)

На Вінниччині працює інноваційна ферма “Азорель”, яка виготовляє виключно натуральну “молочку”. Фермери не мають органічних сертифікатів, але створили власну систему контролю якості, пише “Агро-Центр”. Ферма почала працювати ще у 2009 році, а зараз

Читати далі

Посуха стане одним з найбільших викликів для АПК

Вчені стверджують, що 2019 рік стане найспекотнішим за всю історію людства. Науковці пов’язують цей факт з настанням фази Ель-Ніньо. Відповідні дослідження опубліковані у журналі National Geographic. За словами вчених, у момент приходу фази Ель-Ніньо поверхневі води східної частини

Читати далі

Нові високоефективні рішення для надійного захисту посівів

Тому науковці та фахівці «UKRAVIT» постійно створюють нові, високоефективні рішення, які дозволяють максимально надійно захищати посіви, дбати про високу врожайність і успіх українського аграрія, а також оптимізувати виробничі витрати. У 2019 році компанія виводить на

Читати далі

Невеликі господарства економлять на комбікормах і сумішах

З іншого боку, без використання спеціально приготованих кормових сумішей неможливо в повній мірі підтримувати здоров’я і правильний набір маси у тварин, пише pro-consulting.ua. При цьому, загальна кількість поголів’я як великої рогатої худоби, так і свиней продовжує

Читати далі

М’ясне і молочне: огляд ринку тваринництва України та світу

Продукти тваринного походження займають значну частку в раціоні харчування людей. Навряд чи в доступному для огляду майбутньому людство відмовиться від споживання тваринної продукції, так як вона містить речовини, які критично необхідні для нашого організму, особливо в ранньому віці, пише pro-consulting.ua.…

Читати далі

Максим Мартинюк

Сьогодні Україна не чекає зовнішнього інвестора. Як мінімум, це стосується галузі АПК. Тому, 2019 рік, як і попередній, пройде під гаслом “ми самі собі

Читати далі

Законопроект про інформацію для споживачів про харчові продукти: міфи і реальність

Проект закону було розроблено за участю фахівців Держпродспоживслужби та експертів Проекту ЄЄ «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Його метою є забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх

Читати далі

Що передбачає Закон про інформацію для споживачів

Вказаний Закон встановлює засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення захисту здоров’я громадян і задоволення їх соціальних та економічних інтересів, зокрема, регламентує вимоги до інформації, яка має зазначатися на етикетках

Читати далі

Без врожаю: як мінімізувати збитки в сільському господарстві

Наступний рік може бути катастрофічно неурожайним через прогнозовану затяжну зиму з постійними температурними «гойдалками». Такий прогноз висловив відомий народний синоптик Леонід Горбань виданню Gazeta.ua. «Краще б я помилився, але по розрахунках будуть сильні морози

Читати далі

Вигідний бізнес: підприємець з Києва вирощує на фермі органічних курей (відео)

На Житомирщині вже кілька років успішно працює органічна ферма “Дача”. Фермер Олександр Щербина з Києва має свою мережу магазинів та закладів громадського харчування, тому зі збутом продукції проблем немає, пише “Агро-Центр”. На фермі зараз більше 600 курей,

Читати далі

Зелень в режимі нон-стоп: як створити прибуткове тепличне господарство

Проблема полягає в тому, що наш клімат не дозволяє овочам рости у відкритому ґрунті в безперервному циклі, як це можуть забезпечити теплиці. Проблемою ж теплиць є більш висока енергоємність виробництва, що чутливо відбивається на собівартості, особливо при перманентному

Читати далі