АГРОБІЗНЕС

Законопроект про інформацію для споживачів про харчові продукти: міфи і реальність

Проект закону було розроблено за участю фахівців Держпродспоживслужби та експертів Проекту ЄЄ «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Його метою є забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їх

Читати далі

Що передбачає Закон про інформацію для споживачів

Вказаний Закон встановлює засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення захисту здоров’я громадян і задоволення їх соціальних та економічних інтересів, зокрема, регламентує вимоги до інформації, яка має зазначатися на етикетках

Читати далі

Без врожаю: як мінімізувати збитки в сільському господарстві

Наступний рік може бути катастрофічно неурожайним через прогнозовану затяжну зиму з постійними температурними «гойдалками». Такий прогноз висловив відомий народний синоптик Леонід Горбань виданню Gazeta.ua. «Краще б я помилився, але по розрахунках будуть сильні морози

Читати далі

Вигідний бізнес: підприємець з Києва вирощує на фермі органічних курей (відео)

На Житомирщині вже кілька років успішно працює органічна ферма “Дача”. Фермер Олександр Щербина з Києва має свою мережу магазинів та закладів громадського харчування, тому зі збутом продукції проблем немає, пише “Агро-Центр”. На фермі зараз більше 600 курей,

Читати далі

Зелень в режимі нон-стоп: як створити прибуткове тепличне господарство

Проблема полягає в тому, що наш клімат не дозволяє овочам рости у відкритому ґрунті в безперервному циклі, як це можуть забезпечити теплиці. Проблемою ж теплиць є більш висока енергоємність виробництва, що чутливо відбивається на собівартості, особливо при перманентному

Читати далі

Як доглядати за насінницькими ділянками озимої пшениці

Технологія вирощування озимої пшениці передбачає: використання інтенсивних сортів, застосування добрив на заплановану врожайність, роздрібне внесення азотних добрив протягом весни за даними ґрунтової і рослинної діагностики, інтегровану систему захисту рослин від

Читати далі

Українська яловичина: нові перспективи

Щоб утілити її в життя, виробникам необхідно консолідувати зусилля та обрати прийнятну модель з виробництва цього виду м’яса. З чого починати та як стати професіональним виробником яловичини, розповідає Євген Шатохін, міжнародний експерт ФАО з тваринництва.

Читати далі

Виробництво ефірних олій може бути дуже вигідним

Попит на ефірні олії з різних рослин росте на міжнародному ринку на 6-8% щорічно, пише Pro-Consulting. Прогнозується, що в найближчі п’ять років грошовий обсяг цього ринку зросте з сьогоднішніх $8 млрд до $12,1 млрд. Близько 50% світового обсягу ефірних олій…

Читати далі

Як отримати всеукраїнські 100 млн тонн зернових

Саме питаннням новітніх технологічних рішень, спрямованих на зростання врожайності та доходності, кращим світовим трендам і практикам у агробизнесі присвячена конференція PRO100 Agro, яку сьогодні в Києві проводить агрохолдинг «Кернел». Україна – найбільший постачальник

Читати далі

Як заробляти на вирощуванні журавлини

Про це можна з упевненістю сказати навіть незважаючи на те, що наша країна входить в десятку світових лідерів по її виробництву, пише Pro-Consulting. У 2016 році було зібрано всього 338 тонн цієї цінної на міжнародному ринку ягоди, що приблизно в тисячу…

Читати далі

Французький агроном в Україні живе з місцевою дівчиною (відео)

Французький агроном Ульрік Пуансо вже з 2008 року проживає в Україні. Працює на одній з ферм Хмельниччини, а живе з українкою. У Францію їздить здебільшого, коли немає роботи на фермі – взимку, пише “Агро-Центр”. Агроном вже вільно розмовляє російською і…

Читати далі

Примхи погоди не дошкулятимуть фермерам

Сільське господарство залишається надзвичайно вразливим від погодних умов.  Саме через погоду аграрії втрачають урожай у всьому світі. Єдиний спосіб захиститися від погоди є агрострахування, яке допоможе компенсувати збитки. Аграрний сектор на сьогоднішній день є

Читати далі