5 рецептів приготування корисної паски із вівсяних пластівців

Головна страва світлого свята Великодня – смачна й оригінальна паска. І досить часто для приготування смаколиків для святкового столу господині шукають нові рецепти. Експерти компанії «Добродія» зібрали п’ять рецептів незвичайних і корисних пасок із вівсяних пластівців, які дуже легко приготувати.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз «Добродія».

Супершвидка вівсяна паска в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • 70 г вівсяних пластівців
  • 50 мл молока
  • 1 яйце
  • 40 г меду
  • 50 г сухофруктів
  • 50 г горіхів
  • 50 г цукатів
  • 50 г вареного згущеного молока

Приготування

  • До вівсяних пластівців додайте молоко, подрібнені сухофрукти, горіхи і мед, яйце. Все ретельно перемішайте, дайте настоятись і викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовці приблизно 2-3 хвилини.
  • Готову паску остудіть, змастіть зверху вареним згущеним молоком, прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем і присипку.
  • Паска за Дюканом

    Інгредієнти:

    • вівсяні пластівці – 4 ст.л
    • яйця – 3 шт
    • розпушувач – 5 г
    • цукрозамінник – 10 г
    • сухе знежирене молоко – 7 ст.л
    • кукурудзяний крохмаль – 20 г
    • сухі дріжджі – 4 г
    • молоко знежирене – 2 ст.л
    • яєчний білок – 1 шт
    • ваніль – на смак

    Приготування:

  • Для приготування опари до дріжджів додайте цукрозамінник, а потім — тепле знежирене молоко. Перемішайте до однорідної консистенції.
  • Покладіть сухе молоко, знову перемішайте.
  • Відставте у тепле місце на 10 хвилин.
  • У глибокій мисці збийте виделкою 2 яйця та 1 жовток (близько 2 хвилин).
  • Додайте всі сипучі компоненти (крім дріжджів), перемішайте.
  • Залийте опару, цукрозамінник та молоко. Перемішайте та одразу поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Щоб тісто не витікало з форми, посипте дно крохмалем.
  • Для помадки збийте білки до густої консистенції та покрийте нею вершечки паски.
  • Паска з вівсянки з сухофруктами

    Інгредієнти:

    • варене згущене молоко – 200 г
    • вівсяні пластівці – 70 г
    • молоко – 50 мл
    • сухофрукти – 50 г
    • фундук (або на ваш смак) – 50 г
    • цукати – 50 г
    • мед – 40 г
    • одне яйце.

    Приготування:

  • Швидко робимо тісто: поміщаємо вівсяні пластівці в посуд, туди ж вливаємо молоко, кладемо яйце, все разом перемішуємо.
  • Подрібнюємо, порізавши на шматочки інжир (будь-які інші сухофрукти), подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу.
  • Також додаємо мед.
  • Всі разом перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски.
  • Крім звичайної форми підійдуть невеликі форми для кексів, в які можна розкласти тісто.
  • Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини.
  • Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.
  • Веганська паска без глютену у рожевій глазурі на малиновому соку

    Інгредієнти:

    • ¾ склянки цільнозернового рисового борошна
    • ¼ склянки вівсянки чи вівсяного борошна (без глютену)
    • ¼ склянки кокосової стружки
    • ¼ склянки кокосового цукру
    • 1 ч. л розпушувача
    • ¼ склянки кукурудзяної олії (чи будь-якої іншої без запаху)
    • ¼ склянки мигдалевого молока
    • ¼ склянки апельсинового соку
    • 1 ст. л меленого насіння льону
    • 1 велика морква
    • 1 середній банан
    • ½ склянки світлих родзинок
    • 1 жменя волоських горіхів
    • 1 жменя гарбузового насіння
    • 1 ст. л кориці
    • ½ ст. л сухого імбиру

    Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 175 С.
  • Подрібнену в блендері вівсянку змішуємо з борошном і кокосовою стружкою, додаємо цукор, розпушувач і спеції.
  • Натираємо моркву, розминаємо виделкою банан.
  • З’єднуємо всі рідкі інгредієнти: олію, сік, молоко. Сюди ж додаємо насіння льону та виливаємо в суху суміш.
  • Додаємо родзинки, горіхи, гарбузове насіння, добре перемішуємо та складаємо у форму для випікання, змащену олією. Діаметр форми – 90 мм, заввишки – 110 мм. Важливо дотримуватися цих розмірів, адже безглютенові паски досить примхливі у випіканні.
  • Випікаємо приблизно 50 хвилин.
  • Вкрити рожевою веганською глазур’ю. Щоб її приготувати, візьміть 55 г цукрової пудри, додайте 1,5 ст. л соку малини та збийте до однорідної консистенції.
  • Вівсяно-кокосова паска

    Інгредієнти:

    • вівсянка (перемолоти до стану борошна) – 150 г
    • кокосова стружка – 50 г
    • яблучне пюре – 110 г
    • молоко нежирне – 100 мл
    • вода – 100 мл
    • сухе молоко – 30 г
    • яйця – 4 шт
    • родзинки і цукати на смак
    • розпушувач і сода на кінчику ножа
    • домашній сир – 100 г
    • банан – 0,5 шт
    • полуниця – 3 шт
    • мак

    Приготування:

  • Змішуємо усі складові, окрім білків у тісто.
  • Білки збиваємо у піну та обережно вводимо у густу масу. Ретельно перемішуємо.
  • Розкладаємо у форми (форму заповнюємо повністю – ця пасочка не підніметься високо). Випікаємо 40 хв при 180 градусах.
  • Робимо вершечок – змішуємо у блендері домашній нежирний сир, банан та полуницю до стану однорідної маси. Викладаємо на вистиглу паску, посипаємо маком. Зберігаємо у холодильнику.
  • Смачної паски! Святкуйте з користю!

    Джерело: propozitsiya.com

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *