Асоціація виноробів провела Всеукраїнський дегустаційний конкурс

Всеукраїнська асоціація виноробів та сомельє у партнерстві з Асоціацією кавістів України та Школою сомельє «Майстер Клас» нещодавно провели Всеукраїнський дегустаційний конкурс. Конкурс має на меті визначити найкращі українські вина та дистиляти в різних категоріях а також підкреслити важливість мікровиноробства в Україні.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на open4business.

За словами президента Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталії Благополучної, після перерви у 2022 році конкурс повернувся з додатковою номінацією «Дистиляти», на яку подавали заявки винороби з усієї країни.

«Ми не проводили Конкурс минулого року, хоча все планувалось. В цьому році вирішили спробувати, зробили анонс за місяць, і відразу пішли заявки. Крім цього, ми добавили ще одну номінацію «Дистиляти» за проханням учасників», – підкреслила вона.

В цілому у заході взяли участь 30 виноробів з 13 областей, в тому числі кілька новачків, які вперше взяли участь у конкурсі. Всього було представлено 114 зразків вин та спиртних напоїв, які оцінювалися у 13 категоріях, серед яких ігристі вина, кращий рислінг, кращий шардоне, білі місцеві сорти, помаранчеві вина, рожеві вина, кращий піно нуар, кращий мерло, кращий каберне совіньйон, червоні місцеві сорти, червоний бленд, десертні вина та дистиляти.

Серед визначних переможців – «Ігристе рожеве, 2021» ТМ «Моє вино» (Едуард Городецький) у категорії «Ігристі вина», «Рислінг, 2021» Володимира Сімакіна у категорії «Кращий рислінг» та «Шардоне, 2022» ТМ «Виноробня Бабчук» у категорії «Краще шардоне». У категорії «Найкраще Мерло» золоту медаль здобуло «Мерло, 2020» ТМ «NAROVYLO WINERY». У категорії «Червоний бленд» золоту медаль та Гран-прі конкурсу отримав «CS/CF/Merlot, 2020» ТМ «NAROVYLO WINERY», отримавши відмінну оцінку від голови журі Рікардо Нуньєса, президента міжнародного винного холдингу «Vinos de la Luz».

Переможці конкурсу матимуть можливість представити свої вина та дистиляти на VIII Міжнародному форумі виноробів та сомельє, який відбудеться у листопаді 2023 року в готелі InterContinental у Києві.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *