«Астарта» продовжує виробництво цукру з імпортованого тростинного цукру-сирцю. Друга партія продукції, в рамках законтрактованих раніше 60 тис. тонн, вже надходить на «Яреськівський цукровий завод», повідомляє прес-служба компанії.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на astartaholding.
«На сьогодні підприємство вийшло на продуктивність 820 тонн/добу, а випущена продукція відповідає високій категорії якості», — йдеться в повідомленні.
За словами Віктора Іванчика, засновника та генерального директора агропромхолдингу «Астарта-Київ», компанія почала переробку цукру-сирцю для створення резервного об’єму цукру, забезпечення продовольчої безпеки та стабілізації ціни на продукцію в Україні на фоні їх прогнозованого зростання на світовому ринку у середньостроковій перспективі.
«Загалом наявних в Україні обсягів власного цукру вистачить, щоб повністю задовольнити ним внутрішній ринок і попит споживачів до початку наступного сезону переробки цукрового буряку. Поточні дані щодо врожаю у сезоні 2021 оптимістичні. Для створення резерву продукції, достатньо буде імпортувати і переробити не більше 100−120 тис. тонн цукру-сирцю», — вважають фахівці.
Джерело: propozitsiya.com