Якість зерна в Україні переважно хороша і задовільна

В цілому, якість зернової продукції в Україні за станом на кінець липня оцінювалася переважно як добра та задовільна. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інформ.

«У багатьох господарствах відзначають високі значення натури і скловидності зерна, підвищений вміст білка і клейковини, що пояснюється, принаймні, двома причинами – специфічними погодними умовами на завершальних етапах дозрівання озимої пшениці і незначною кількістю в посівах клопа-черепашки та інших шкідників, які могли вплинути на якісний склад зерна», – уточнили вчені НААН України.
 
При цьому, на їхню думку, слід пам’ятати, що для збереження показників якості зерна необхідно дотримуватися високих темпів збирання, очищення та досушування його до базисних кондицій.
 
«На етапі приймання зернової продукції слід відокремлювати і розташовувати окремо партії пшениці з цвілим і солодовим запахом, з наявністю пророслих зерен і т.п. За насіннєвим зерном потрібен постійний нагляд – контроль його температури, вологості, ураженості мікофлори», – говорять представники НААН.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *