Імпортні товари необхідні на вітчизняному ринку, – експерт

Серед продуктів харчування в Україні імпорт займає 15%, решта 85% – це українське, проте імпорт навіть у невеликих обсягах не дозволяє вітчизняному виробнику підвищувати ціни необґрунтовано, розповів засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на vgolos.

«І хоча я прихильник і захисник українського, все ж імпорт має бути на нашому ринку, аби збалансовувати необґрунтоване підвищення цін на вітчизняну продукцію та не допускати зниження її якості, – зазначив він. – Бо тим наші вітчизняні виробники грішать протягом останніх 6 років. При цьому попит на дорогі товари зараз знижується. Тому зараз у виграші будуть ті, хто виготовляє більш дешеву продукцію».

Також експерт розповів, що, на жаль, значна частина вітчизняних виробників, зокрема представники малого бізнесу, не задовільняють найменші потреби торгівельних мереж.

«Усі ж хочуть, аби овочі й фрукти на прилавках оновлювали щодня, а не раз на тиждень. А більшість малих виробників не можуть постачати свою продукцію у торгівельні мережі щодня весь рік. Та й багато-хто не готовий надавати сертифікати походження на ці овочі – і це теж проблема», – уточнив Дорошенко.

Також проблемним, вважає він, є те, що іноді українська продукція програє за якістю імпортній. І та ж картопля українська є гіршою, ніж білоруська чи єгипетська. Тим більше, українці купують дешевшу продукцію, а вітчизняна є часто дорожчою, ніж імпортна, та менш якісною.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *