Кожен долар, вкладений у зниження обсягів втрат продуктів та харчових відходів, приносить 14 доларів прибутку. Про це заявила канадська дослідниця Жозіана Клютьє в ході вебінару «Збереження продуктів», проведеного FAO 14 квітня, пише propozitsiya.com.
Такі дані були отримані на базі аналізу 700 компаній з 17 країн.
При цьому напрямками інвестицій компаній стали вимірювання обсягів відходів, навчання персоналу практикам, покликаним мінімізувати утворення харчових відходів, придбання устаткування для зберігання та зміна упаковки. Додаткова виручка була отримана за рахунок продажу продукції нетоварного вигляду, нових продуктів, зменшення збитків за рахунок потрапляння продуктів у відходи та збитків від непроданої продукції.
За словами дослідниці, ще 10–15 років тому в відходи в Південній та Південно-Східній Азії потрапляло 26% загального обсягу продуктів, у решті регіонів світу — 34–36%. При цьому на стадії виробництва в Північній Америці утворювалося 21% загального обсягу харчових відходів, у решті регіонів світу — близько третини загального обсягу.
Натомість частка відходів, що утворювалися на стадії споживання, зростала по мірі «цивілізованості» регіонів — з 5% у чорній Африці до 11% в Південній і південно-Східній Азії, 19% у Латинській Америці, 42% в Європі і 58% у Північній Америці. Відповідно, частка відходів, що утворювалася на етапі зберігання (тобто, внаслідок браку сховищ взагалі і обладнаних за сучасними технологіями зокрема) підвищувалася з 6% у Північній Америці до 10% у Європі, 235 у латинській Америці, третини — в Південній і Південно-Східній Азії та 36% у чорній Африці.
Джерело: propozitsiya.com