Українським фермерам вдається і надалі активно підвищувати відпускні ціни на моркву за рахунок обмеженої пропозиції цих коренеплодів на ринку. При цьому торговельна активність у цьому сегменті залишається досить високою, а попит на моркву гравці ринку взагалі оцінюють як ажіотажний.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
Ціни на моркву в Україні почали підвищуватись ще на початку січня, при цьому темпи торгівлі в останні 2 тижні також поступово зростають. Як повідомляють експерти, лише з початку тижня ціна на моркву в Україні зросла в середньому на 10% і зараз озвучується в межах 22-27 грн/кг.
Підвищення цін експерти пояснюють тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої цього року був досить скромним. Так, скорочення пропозиції на ринку на тлі гарного попиту дозволило фермерам підвищити ціни на моркву. Більше того, місцеві виробники впевнені, що ціна на цю продукцію продовжуватиме зростати і надалі.
Необхідно додати, що на сьогоднішній день ціна на моркву в Україні вже в середньому в 2,2 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому вже найближчим часом низка господарств планує зробити чергові спроби встановити більш високий ціновий рівень на цю продукцію.
Також історичний рекорд встановили відпускні ціни на цибулю.
Джерело: propozitsiya.com