Цінових стрибків на українському ринку цукру не передбачається, оскільки Україна змогла перекрити дефіцит сировини імпортом, заявив генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Роман Сластьон.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УКАБ.
«Стабілізувати ситуацію на ринку вдалося за рахунок імпорту цукру з ЄС і поставок тростинної сировини, яка переробляється в Україні.
Тому дефіцит продукту поступово перекривається, що дозволяє стабілізувати ціни в середньому на рівні 24,5 грн за кілограм цукру.
Крім того, оптимізму додає майбутній урожай і збільшення в цьому сезоні площі посівів під цукровий буряк на 10% — до 226 тис. га», — повідомив експерт.
Джерело: propozitsiya.com