Новий сорт картоплі Джолін з високим вмістом сухих речовин

Сорт картоплі Джолін, представлений на Дні картоплі “AGRICO VARIETY AND SEEDING SHOW 2024”, отримав державну реєстрацію у березні 2025 року.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Агріко Україна.

Джолін належить до сортів нового покоління, має низку переваг, які роблять його привабливим для агровиробників. Це середньоранній сорт з високими показниками врожайності та стійкості до різних захворювань. Серед основних переваг “Джолін” – великі вирівняні бульби овально-видовженої форми, приваблива світло-жовта шкірка та м’якуш, а також високий вміст сухих речовин (>21%).

«Цей сорт чудово підходить для приготування картоплі фрі», — зазначають селекціонери AGRICO. 

Вони також додають, що “Джолін” має високу жаростійкість та толерантність до стресів, а також відзначається високою стійкістю до вірусних захворювань.

Що стосується технології вирощування, то для цього сорту важливою є помірна густота посадки. Рекомендовано висаджувати бульби з діаметром 28-35 мм на площі 60,5 тис. рослин на гектар, а бульби діаметром 35-50 мм — на площі 54 тис. рослин на гектар.

Для забезпечення найкращого результату, агрономи радять підвищену норму калійних добрив (+10%) і стежити за графіком фунгіцидного захисту, оскільки сорт чутливий до фітофторозу листя. Водночас, “Джолін” показав хороші результати при зберіганні: він не вибагливий до умов зберігання та має хорошу здатність до збереження якості при температурі +5°C.

Перші партії насіннєвої картоплі цього сорту будуть доступні для продажу з осені 2025 року, а успішні випробування цього сорту проводились у Львівській, Київській та Чернігівській областях.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *