Швидке відновлення виробництва цибулі та моркви зекономило споживачам 30 млрд грн

На сьогоднішній день оптові ціни на цибулю в Україні майже в 4 рази нижчі, ніж роком раніше в цей же час, а ціни на моркву – у 3,2 рази нижчі. Це все стало можливим завдяки швидкому відновленню виробництва цих культур овочівниками України, які зробили те, що здавалося неможливим: перенесли протягом лише одного року вирощування зі зруйнованих російськими агресорами південних регіонів в інші області України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на east-fruit.com.

«Багато хто недооцінює вплив цієї, здавалося, звичайної бізнес-події на середньостатистичного українського споживача, і даремно, бо йдеться про мільярди гривень, які залишилися в кишенях українських споживачів, які й так потерпають від війни», – вважає Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої. та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

На сьогоднішній день середня оптова ціна на цибулю в Україні на 33 грн за кг нижче, ніж на цей же час минулого року, а на моркву – на 22 грн нижче. У середньому за сезон різниця може бути близька до цих показників. При цьому потрібно пам’ятати, що йдеться про оптову ціну, а різниця з роздрібною ціною ще суттєвіша.

Відповідно, овочівники України допоможуть споживачам країни заощадити на цих двох видах овочів близько 30 млрд грн. або понад 800 грн. на кожного мешканця країни. Щоб зрозуміти, наскільки це є значна сума – це приблизно стільки ж, скільки Україна отримала від транзиту російського газу за минулий рік! Це також вдвічі більше, ніж виручка від експорту всіх свіжих, заморожених та сушених фруктів, ягід, горіхів та овочів з України у найкращий експортний рік.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *