Згідно зі звітом, підготовленим Hortoinfo з використанням даних Міжнародної організації праці (МОП), отриманих за допомогою статистичних даних Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), іспанський фермер працює в середньому на 9,3 години на тиждень більше, ніж голландський і на 3,3 більше, ніж французький.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Hortoinfo.
Серед країн-членів Європейського Союзу (ЄС) Іспанія займає перше місце за кількістю відпрацьованого часу. За даними МОП, у 2021 році вони працювали в середньому 37,9 годин на тиждень, у той час як фермер у Нідерландах працює в середньому 28,6 годин на тиждень.
Французький фермер зайнятий в середньому 34,6 години на тиждень, італійський — 37 годин на тиждень, грецький — 39,1 години.
Серед п’ятірки країн ЄС, де фермерам доводиться найбільше працювати, є:
- Кіпр — 44,5 години на тиждень;
- Румунія — 42;
- Болгарія — 40;
- Польща — 39;
- Латвія — 39,6.
Згідно з даними МОП та враховуючи країни світу, з яких вона отримує цю інформацію, є дев’ять країн, у яких їхні фермери витрачають у середньому понад 40 годин на тиждень на сільськогосподарську працю.
В Афганістані фермери працюють в середньому 44,85 години на тиждень, в Чилі 40,22, в Колумбії 46,98, в Коста-Ріці 43,51, в Ісландії 47,5, мексиканські фермери використовують в середньому 40,48 години на тиждень, парагвайці 46,29, серби 40,56. а південноафриканці в середньому 44,68 годин на тиждень.
Джерело: propozitsiya.com