США знизять експорт сої до 51.2 млн. тонн в поточному році

У поточному році виробництво сої в США може збільшитися до 125.2 млн. тонн, згідно з оцінками аналітиків МСЗ на кінець листопада. Місяцем раніше прогноз був на 2.4 млн. тонн вище. У минулому МР урожай олійної культури склав 120 млн. тонн. Але роком раніше даний показник був набагато скромніший – 116.9 млн. тонн. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на інформаційне агентство “УкрАгроКонсалт”.

Розмір початкових запасів сільськогосподарської культури в 2018-2019 МР збільшився до 11.2 млн. тонн в порівнянні з минулим сезоном. У жовтні оцінка була аналогічною. Відзначимо, що в минулому році цей показник був на 4.5 млн. тонн скромніше.

Пропозиція сільськогосподарської культури в державі в цьому сезоні, згідно даним за листопад, зросла на 8.7 млн. тонн в порівнянні з минулим МР до ​​137 млн. тонн. Раніше оцінка експертів МСЗ була оптимістично на 2.4 млн. тонн.

Цього року США мають намір закупити 0.6 млн. тонн імпортної сої, як і в минулому році. Роком раніше обсяг імпорту був дещо вище.

Експорт сої американського походження в цьому сезоні може знизитися до 51.2 млн. тонн проти 58.1 млн. тонн, проданих за кордон в минулому сезоні, відзначає інформацыйне агенство «Казах-Зерно». Нагадаємо, в жовтні аналітики давали більш високу оцінку – 55.6 млн. тонн. У 2016-2017 МР США продали за кордон 59.4 млн. тонн олійної культури.

Споживання сільськогосподарські культури в країні в даний період, навпаки, збільшиться до 60.1 млн. тонн. Раніше перспективи були аналогічними, а саме роком раніше цей показник був на 1.1 млн. тонн нижче, а в 2016-2017 роках обсяг використання склав 55.7 млн. тонн.

Тим часом, розмір кінцевих запасів сої в США в 2018-2019 роках може значно вирости, від 11.2 млн. тонн в минулому році, до 25.7 млн. тонн в цьому МР. Місяцем раніше прогноз був нижче, і становив – 1.9 млн. тонн.

Нагадаємо, що раніше президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп анонсував повернення Американської сої на ринок Китаю.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *